Ekipa mlađih kadeta Karate kluba Varaždin ekipni prvaci sjeverozapadne Hrvatske

| 6.2.2017. u 13:10h | Objavljeno u Sport

Ekipa mlađih kadeta Karate kluba Varaždin, u sastavu Dorian Kalajdžija, Lovro Rozman, Tibor Kovačić i Mateo Jakopanec, ekipni su prvaci sjeverozapadne Hrvatske. Titulu su osvojili na regionalnom prvenstvu održanom jučer u Đurđevcu.

U prvom susretu Varaždinci su bili bolji od Karate kluba Virovitica a pobjede za varaždinski sastav izborili su Kalajdžija i Rozman. Varaždinci su odlično otvorili i finalni susret protiv čakovečkog Globusa. Kalajdžija je donio prvi bod pobjedom nad Josipom Slukićem nakon čega je Teo Kečkeš bio bolji od Rozmana i izjednačio omjer u bodovima na 1:1. Bod i konačnu pobjedu donosi Kovačić u susretu protiv Kristijana Toličanca.

Ekipnom zlatu Kalajdžija je dodao i naslov regionalnog prvaka u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg. U finalu je bio bolji od klupskog kolege Matea Jakopanca. Tibor Kovačić u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kg osvojio je srebro. U finalu je izgubio od Kečkeša. U toj je kategoriji Rozman stigao do bronce. Regionalno prvenstvo sjeverozapadne Hrvatske okupilo je dvjestotinjak karatista i karatistica iz 18 klubova. Mlade varaždinske karatiste u Đurđevcu je vodio njihov trener i izbornik seniorske karate reprezentacije Esad Garibović.

Inače, priznanja ne prestaju stizati u Karate klub Varaždin. Nakon što je Enes Garibović prošlog ponedjeljka proglašen najboljim sportašem grada Varaždina, priznanje za njegove rezultate stiglo je i od Karate saveza Hrvatske. Enesu je u subotu u Samoboru uručeno priznanje za postignute izuzetne rezultate u 2016. među kojima je istaknuto osvajanje bronce na Prvenstvu Europe za mlađe seniora na Cipru.