Dvije pobjede košarkašica Vindi u Austriji

| 1.11.2016. u 10:30h | Objavljeno u Sport

Kadetska i seniorska ekipa Ženskoga košarkaškoga kluba Vindi gostovala je kod austrijskog KOŠ Celovca u sklopu Extra lige LPI.si.

Kadetkinje su igrale protiv austrijskog sastava, u kojem su bile djevojčice, ali i nekoliko dječaka. Od samog početka imale su prednost, koju su zadržale do samoga kraja te su pobijedile 36:32 i 32:36. Najučinkovitije u redovima Vindi bile su Zita Božović s 11 koševa, Paula Žanić sa sedam te Erika Štrocinger i Zara Dukić sa po šest koševa.

U sklopu 2. kola Extra lige LPI.si između KOŠ Celovca i Vindi varaždinska je ekipa od samog početka pokazala nadmoć na terenu te je prva četvrtina završila rezultatom 8:25. U nastavku utakmice suđenje se drastično promijenilo u korist domaće ekipe, no ni to nije pomoglo domaćoj ekipi. Utakmica je završila rezultatom 53:43 za ekipu Vindi.

Mateja Barušić postigla je 18 koševa, od čega četiri trice, a u strijelce su se upisale i Lara Brezovec s osam koševa te Lucija Kauzler i Stanka Kudelnjak sa po sedam koševa.

U nedjelju 6. studenoga Vindi ugošćuje slovenski Felix (Trbovlje) u sklopu 3. kola Extra lige. Prvu utakmicu odigrat će kadetkinje u 15 sati u dvorani Graberje, nakon čega slijedi utakmica seniorki od 17 sati.