Varaždinski STK Starr

Dva nastupa varaždinskog Starra u Srednjoeuropskoj Superligi

| 15.10.2018. u 11:24h | Objavljeno u Sport

Varaždinski STK Starr u drugom susretu skupine A Srednjoeuropske stolnoteniske superlige pretrpio je poraz od U-23 reprezentacije Slovačke. Nakon pobjede protiv U-23 reprezentacije Češke rezultatom 6:2 i ovim porazom od 6:4 STK Starr, koji u ovom natjecanju nastupa pod imenom LifeClass RC Starr nalazi se na drugom mjestu u skupini koje vodi u sljedeći krug natjecanja.

U ovom susretu zbog bolesti nije mogao nastupiti nov igrač Starra Andrew Baggaley a igrali su Ronald Ređep, Frane Runjić Leon i Amiri Nia. Reprezentacije Slovačke i Češke odigrale su neriješeno 5:5.

Sljedeća dva kola igraju se za mjesec dana. U klubu se nadaju da će sa svim zdravim igračima tada biti jači i osigurati proljeće u Srednjeeuropskoj stolnoteniskoj superligi,  u koju je obuhvaćeno više od 20 stolnoteniskih klubova iz Švicarske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske.

Za sezonu 2018/19. modificirana su pravila pa se tako prvi dio lige igrati turnirski na način da će se na jednom mjestu okupiti ekipe iz skupine i odigrati po tri susreta. Odigrala bi se takva dva turnira nakon kojih bi uslijedila knock - out faza.

U Skupini A u kojoj se natječe Starr još su U-23 reprezentacija Češke i U-23 reprezentacija Slovačke.