Drugi turnir četvrte sezone PUŽ-a održan u Područnoj školi Črešnjevo

Varaždinske vijesti | 4.12.2018. u 11:39h | Objavljeno u Sport

U petak, 30. studenoga, u Područnoj školi Črešnjevo održan je drugi od ukupno pet turnira četvrte sezone Pojedinačnog učeničkog županijskog prvenstva u šahu, popularnog PUŽ-a. Nastupio je rekordan broj djece iz 20 osnovnih škola i dvije srednje škole iz Varaždinske županije, njih ukupno 148.

Na turniru nižih razreda ukupno je sudjelovalo 84 učenika. Pobijedio je Adrian Petrus iz Bisaga, drugi je s osvojenim istim brojem bodova bio Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, a treći Martin Herceg, također iz VI. OŠ Varaždin. Najbolje djevojčice bile su Paula Friščić iz Ivanca, Maša Martinec iz Sračinca i Vanesa Prekrit iz Ivanca.

Na turniru viših razreda nastupilo je 57 učenika. Drugu pobjedu zaredom ostvario je Petar Križanić iz OŠ A. i I. Kukuljevića Varaždinske Toplice, a kao i na 1. turniru, drugi je bio Matej Friščić iz Ivanca. Treći je bio Fran Supančić iz VI. OŠ Varaždin. Najbolja djevojčica bila je Barbara Kelava iz VI. OŠ Varaždin zauzevši odlično 4. mjesto u ukupnom poretku, a 2. i 3. bile su Janja i Jelena Inkret iz Druškovca.

Na turniru srednjih škola prvi je bio Hrvoje Hostnjak, učenik Elektrostrojarske škole, a drugi Filip Križanić iz Prve gimnazije Varaždin, dok je treće mjesto osvojio Matija Njegač iz Elektrostrojarske škole.

sahovski_turnir_PUZ_Cresnjevo_01.jpg

sahovski_turnir_PUZ_Cresnjevo_02.jpg

sahovski_turnir_PUZ_Cresnjevo_03.jpg

sahovski_turnir_PUZ_Cresnjevo_04.jpg

sahovski_turnir_PUZ_Cresnjevo_05.jpg

sahovski_turnir_PUZ_Cresnjevo_06.jpg

sahovski_turnir_PUZ_Cresnjevo_07.jpg

sahovski_turnir_PUZ_Cresnjevo_08.jpg