Habek: Ostvarili smo zacrtani cilj, hvala biračima Foto: Krešo Đurić

Habek: Ostvarili smo zacrtani cilj, hvala biračima

M.P./Varaždinske vijesti | 9.11.2015. u 10:58h | Objavljeno u Aktualno

Nakon rezultata jučerašnjih parlamentarnih izbora prema kojoj koalicija Hrvatska raste u 3. izbornoj jedinici dobiva osam mandata, priopćenjem su se javili iz SDP-a.

- SDP Varaždinske županije zahvaljuje svim biračicama i biračima koji su izašli na izbore u velikom postotku, a osobito onima koju su glas povjerili koaliciji Hrvatska raste. Drago nam je i da se nisu ostvarile najave iz Domoljubne koalicije da će pobijediti, a kamoli osvojiti dvotrećinsku većinu što se gromoglasno najavljivalo. Što se tiče naše izborne jedinice, još se jednom pokazalo ono što smo puno puta govorili da ljudi u ovom dijelu Hrvatske dominantno podržavaju lijevu opciju. Naša je koalicijska lista Hrvatska raste s osvojenih osam mandata ispunila zacrtani cilj i od svih izbornih jedinica ostvarila najbolji rezultat i najviše osvojenih mandata u našoj koaliciji - navodi se u priopćenju.

Nadalje, ističu da ih kao stranku veseli činjenica da je Siniša Hajdaš Dončić osvojio najveći broj preferencijalnih glasova birača u trećoj izbornoj jedinici, iako su u kampanji bili fokusirani uglavnom na listu, bez personalizirane kampanje za svoje članove.

- Nastavljamo i s kontinuitetom da SDP naše županije ima svog predstavnika u Hrvatskom Saboru, što nam kao stranci koja značajno participira i u upravljanju županijom puno znači. Ovakva podrška SDP-u i koalicijskim partnerima ujedno nam je i odgovornost i obveza da ukoliko će SDP s partnerima sastavljati novu Vladu imamo u njoj i zastupljene predstavnike iz našeg kraja stoji u priopćenju kojeg potpisuje Mario Habek, predsjednik ŽO SDP-a Varaždinske županije i koordinator za 3. izbornu jedinicu.