Proglašenje nagrađenih na natječaju za kratku priču s temom vezanom za Makarsku Foto: www.makarsko-primorje.com

Denisu i Aniti Peričić nagrada za kratku priču

| 29.10.2015. u 17:15h | Objavljeno u Društvo

Na natječaju za kratku priču s temom vezanom za Makarsku, koji je raspisala Gradska knjižnica Makarska, drugu nagradu osvojio je varaždinski književni dvojac Denis i Anita Peričić.

Proglašenje je održano 26. listopada povodom Dana Grada Makarske. Prvu nagradu osvojio je mladi splitski povjesničar Marin Pelaić za priču „Duždev usud“. Denisu i Aniti Peričić pripala je druga nagrada za priču „Izgladnice“, „crnohumorni tekst koji obuhvaća aktualne teme poput izbjegličke krize, dotičući pritom i fikciju zombi-apokalipse u Hrvatskoj“. Treću nagradu dobio je Ivan Katičić iz Omiša.

Deset najboljih priča s natječaja objavljeno je u zajedničkoj zbirci pod naslovom „Mjesto radnje: Makarska“, a među njima se našla i priča „Tajno mjesto“ sve afirmiranije varaždinske autorice Ivane Dvorski Lacković.

Zanimljivo je da su prije 40-ak dana isti varaždinski pisci obilježili i natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor. Tada su Denis i Anita Peričić također dobili drugu nagradu, a Ivana Dvorski Lacković treću.