Dorian Kalajdžija bio je srebrni kod kadeta u kategoriji do 57 kilograma Foto: K Varaždin

Dorian Kalajdžija srebrni na jakom međunarodnom turniru u Đurđevcu

| 9.4.2017. u 14:15h | Objavljeno u Sport

U svom drugom službenom nastupu u kategoriji kadeta Dorian Kalajdžija, član Karate kluba Varaždin došao je do srebra na vrlo jakom međunarodnom karate turnir Podravina – Đurđevac Open 2017. koji je jučer okupio 673 natjecatelja iz 68 klubova iz osam europskih država.

Kalajdžija je do srebra u kategoriji kadeta do 57 kilograma stigao pobjedom u 1. kolu nad slovenskim predstavnikom Vanom Stojanovski. Borba je završena i prije isteka vremena budući je varaždinski predstavnik pobijedio 8:0.

Nakon toga pobijedio je kolegu iz reprezentacije, Petra Oreškovića iz Velike Gorice, 3:0. U finalu je izgubio od višestrukog prvaka Hrvatske i sudionika nedavnog europskog prvenstva za kadete, Lea Markovića iz Mladosti Ivanić Grad, s minimalnih 1:0.

Na turniru su nastupili i Lovro Rozman u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kg te Mateo Jakopanec u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg. Oba su poražena u prvom kolu.

Osim karatista i karatiskinja iz Hrvatske u Đurđevcu su nastupili natjecatelji iz Slovenije, Bugarske, Makedonije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Austrije.