Denis Pitner se prijavio da sudi i na ovogodišnjem izdanju Wimbledona Foto: Facebook

Denisu Pitneru 10 godina zabrane teniskog suđenja

| 20.4.2016. u 09:49h | Objavljeno u Sport

Varaždinski teniski sudac Denis Pitner dobio je kaznu od Međunarodne teniske federacije (ITF) od 10 godina zabrane suđenja, prenosi službena stranica ITF-a.

-Međunarodna teniska organizacija je danas objavila odluku da se teniskom sucu Denisu Pitneru iz Hrvatske suspendira sudačka dozvola na period od 10 godina nakon što je proglašen krivim za kršenje Kodeksa ponašanja sudaca - objavila je ITF u utorak.

Denis Pitner (31) jedan je od šestorice međunarodnih teniskih sudaca koji su bili osumnjičeni za koruptivne radnje koje je ranije ove godine otkrio britanski Guardian. Pitnera je ITF prethodno tajno suspendirala na jednu godinu zbog manipulacije rezultatima uživo kao i odavanja fitnes detalja igrača jednom treneru.

Unatoč jednogodišnjoj suspenziji koja je prethodno bila na snazi od 31. srpnja prošle godine, Pitner se i dalje prijavljivao da sudi na turnirima bez da je obavijestio organizatore turnira o svojoj suspenziji što je i dovelo do ove drastične kazne. Pitner se također prijavio da sudi i na ovogodišnjem izdanju Wimbledona.