Varaždinka Danica Pajtak uzele je naslov najbolje u Hrvatskoj

Danica Pajtak iz DGK Varaždin prvakinja Hrvatske u disc golfu za 2018.

| 6.6.2018. u 13:12h | Objavljeno u Sport

Danica Pajtak i iz Disc golf kluba Varaždin i Tomislav Gorički iz Flying disc kluba Zagreb prvaci su Hrvatske u disc golfu za 2018. godinu. Titule su osvojili na 6. Prvenstvu Hrvatske koje se održaalo na stalnom disc golf terenu na Platku.

Prvenstvo se igralo po pravilima Profesionalne disc golf asocijacije (PDGA). Igrale su se tri runde po 18 staza, a najboljih pet muških i četiri ženske natjecateljice igrali su finale na devet staza.

U ženskoj kategoriji nakon prve runde u vodstvu je bila 14-godišnja Varaždinka sa zagrebačkom adresom Ana Gorički koja je pokazala izvrsnu formu i najavila kako se od nje mogu očekivati odlični rezultati u budućnosti.

Nakon druge runde starija i iskusnija Varaždinka Danica Pajtak prešla je u vodstvo i na kraju završila turnir s 11 bodova prednosti pred drugoplasiranom Anom Gorički. Borba za treće mjesto u ženskoj kategoriji bila je pak neizvjesna do samog kraja. Varaždinka Maja Šimenc i Zagrepčanka Ira Molnar Gorički do zadnje staze bile su izjednačene, no promašeni “putt” na zadnjoj stazi Varaždinku je koštao borbe za postolje pa je treće mjesto pripalo Molnar Gorički.

U muškoj kategoriji borba za postolja bila je neizvjesna do samog kraja. Nakon prve runde Varaždinac Dinko Šimenc i Zagrepčanin Tomislav Gorički bili su izjednačeni, a nakon druge runde sam je u vodstvu ostao Gorički. Na samo jedan bod zaostatka su mu se približili i Varaždinci Aki Vucković i Nino Đurak, dok je Šimenc pao na 4. mjesto na koje se probio i Novomarofčanin Marko Maltar.

U uzbudljivom finalu Šimenc se iz pozadine uspio probiti do drugog mjesta i završiti na samo jedan bod zaostatka za pobjednikom, a Varaždinac Nino Đurak zauzeo je treće mjesto. Posebnu nagradu osvojio je Nino Đurak koji je na stazi dva “parkirao” disk najbliže košu. U sklopu PH održano je i Prvenstvo Hrvatske u puttanju, a najbolji su bili Josip Bošnjaković iz Disc golf kluba Eagle iz Rijeke i Ana Gorički iz Flying disc golf kluba Zagreb.

Kao uvod u PH, prvi put je održano i PH Hrvatske u disc golfu u parovima na kojem su treće mjesto osvojile Maja Šimenc i Ira Molnar-Gorički, drugo mjesto su osvojili Aleksandar Bato Sudžuković i Danica Pajtak, a pobijedili su Ana Gorički i Tomislav Gorički.

Prije Prvenstva održana je i redovna godišnja Skupština Hrvatskog flying disc saveza na kojoj su u članstvo Saveza primljena i dva novoosnovana kluba - Flying disc klub Nova Gradiška i Disc golf klub Eagle iz Rijeke.