Danas 16. Varaždinska biciklijada od Supernove do Zelendvora

| 26.5.2016. u 00:03h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Društva za zaštitu od dijabetesa te uz pomoć glavnih sponzora Shopping parka „Supernova“ Varaždin, Autoservisnog centra „Varaždin“ i Zelendvora, danas će se održati 16. Varaždinska biciklijada.

Start Biciklijade, obiteljskog i rekreacijskog druženja, koja ujedno ima i humanitarni karakter, je na parkiralište Shopping parka „Supernova“ u 10 sati. Vozi se prema centru grada, Krklecovom, kraj groblja prema Novoj Vesi do Zelendvora gdje će biti bogat program. Naime, Zelendvor je i ove godine, kao suorganizator i nezaobilazni dio već nadaleko poznate Biciklijade, otvorio svoja vrata za brojne bicikliste i rekreativce.

Predviđen je bogat program te humanitarna tombola po 15 kuna. Novcem prikupljenim od tombole omogućit će se odlazak djece dijabetičara od 10 do 16 godina starosti u kamp u Premanturu, gdje se ona educiraju o svojoj bolesti.

Ovogodišnjoj Biciklijadi pridružit će se i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji će u koloni, od otprilike 600 biciklista, voziti specijalno vozilo tvrtke „Ducati“ na električni pogon.

Organizatori Biciklijade pozivaju građane da se odazovu u što većem broju i na najbolji mogući način provedu dan u prirodi – u Zelendvoru.