Dabrovi pružili dobar otpor favoriziranom PPD Zagrebu

| 4.5.2016. u 19:15h | Objavljeno u Sport

Pred oko 500 gledatelja u sportskoj dvorani na Dravi, u odgođenoj utakmici 3. kola Premijer rukometne lige za prvaka, momčad PPD Zagreba je večeras očekivano pobijedila GRK Varaždin 1930 rezultatom 33:24, poluvrijeme 17:12 za goste.

U prvom dijelu domaćin je pružio dobar otpor PPD Zagrebu koji nije počeo susret u najjačem sastavu, što je i razumljivo, s obzirom da su u nedjelju odigrali tešku uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka u Parizu, protiv PSG-a.

Do 22. minute igralo se gol za gol, s time da su Dabrovi tri puta bili i u vodstvu, na početku nadmetanja golom Ivana Horvata, u 15. minuti, kada je za 7:6 pogodio Tomislav Hirš i u 17. minuti, kada je gol za 8:7 postigao Ivan Horvat. Ostali dio susreta PPD Zagreb bio je u prednosti za jedan gol, a što je domaćin stizao i izjednačavao rezultat.

U 22. minuti gosti su došli na 2 gola razlike, 9:11, a do odmora ta je prednost, zbog tehničkih grešaka domaćeg sastava u završnici prvog dijela, narasla na pet golova prednosti. U prvom poluvremenu kod GRK varaždina 1930 raspoložen je bio Vedran Huđ, s tri postignut gola, a s sitim brojem golova pratili su ga Leon Vučko i Ivan Horvat. Kod PPD zagreba po četiri su gola postigli Luka Šebetić i Dobrivoje Marković.

U drugom dijelu PPD Zagreb povećavao je prednost a domaćin više nije bio agresivan kao u prvom dijelu, čak je trener Vlado vujović izvukao iz igre pojedine igrače, jer varaždinski sastav u subotu u Zagrebu očekuje važan susret 6. kola protiv Dubrave, jedinog pravog konkurenta zaželjeno treće mjesto na tablici.

Najučinkovitiji kod Dabrova bili su Loen Vučko i Vedran Huđ sa po četiri gola, po tri gola postigli su Ivan Horvat i Tomislav Hirš, a vratar Matija Špikić imao je sedam obrana. Kod PPD Zagreba Dobrivoje Marković postigao je sedam, a Josip Valčić šest golova.