U Županijskoj komori edukacija na temu poslovanja s hranom

M.P./Varaždinske vijesti | 15.12.2015. u 08:05h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama HGK-Županijske komore Varaždin u Preradovićevoj ulici u utorak, 15. prosinca, s početkom u 11 sati održat će se stručna edukacija na temu „Aktualnosti u sustavu sigurnosti hrane i novi Pravilnik o HACCP-u“.

Radi se o edukaciji u okviru Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom, a bit će predstavljen novi Pravilnik o registraciji i odobravanju objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i Pravilnik o mjerama prilagodbe zahtjevima propisa o hrani životinjskog podrijetla, kao i novi Pravilnik o pravilima uspostave sustava i postupaka temeljenih na načelima HACCP sustava, a izlaganjem će biti obuhvaćena i tematika prevara vezanih uz hranu („Food Fraud“).

Predavačice su dr. med. vet. Snježana Lugarić, voditeljica Odjela za sigurnost hrane životinjskog porijekla, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane te dr. sc. Ivona Babić, voditeljica Odjela za opće principe sigurnosti hrane, Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, Ministarstva poljoprivrede.

Cilj edukacije je da se subjektima u poslovanju s hranom omoguće pravodobne i točne informacije u vezi sa sigurnošću hrane.