Kadeti i juniori varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks

Članovi Kajak kanu kluba Varteks uspješni na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

| 11.9.2018. u 09:23h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na dvodnevnom Otvorenom Prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete,  juniore i seniore u klasičnom spust i sprintu koje se održalo u Hrvatskoj Kostajnici na rijeci Uni.
 
Nastupilo je 90 natjecatelja iz Hrvatske, a prvog dana natjecanja održan je  sprint za kadete, juniore i seniore na stazi dužine od 350 metara. U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) kod kadeta naslov državnog prvaka osvojio je Roko Bengeri, dok je David  Šestak osvojio drugo mjesto, Lovro Kukec četvrto mjesto i Jan Petrić sedmo mjesto.

U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 kadetska posada u sastavu David Šestak - Lovro Kukec – Jan Petrić osvojila je naslov državnih prvaka. U kategoriji kanu jednosjed (C-1) kadeti naslov državnog prvaka osvojio je Roko Bengeri.

U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) kod juniorki  naslov državnog prvaka osvojila je  Maja Štimac, dok je Klara Dvorski osvojila drugo mjesto. U kategoriji kanu jednosjed (C-1) juniorke naslov državnog prvaka osvojila je Katja Bengeri.      

U kategoriji kajak jednosjed juniori (K-1) Nikola Novosel osvojio je treće mjesto, Ivo Gabud plasirao se na deseto mjesto, Leon Petrić jedanaesto i Antonio Juraga na dvanaesto mjesto.  

U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 juniori posada u sastavu Leon Petrić - Ivo Gabud – Antonio Juraga osvojila je drugo mjesto. U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) seniori David Rožmarić osvojio je četvrto mjesto, a Damijan Kukec peto mjesto.

U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 seniori posada u sastavu David Rožmarić - Damian Kukec – Nikola Novosel osvojila je treće mjesto. U kategoriji kanua jednosjeda (C-1) seniori Davorin Šestanj osvojio je drugo mjesto. U ekipnoj vožnji Kanua jednosjeda 3Xc-1 posada u sastavu Roko Bengeri-Katja Bengeri-Davorin Šestanj osvojila je drugo mjesto.
                                    
Drugog dana vožen je klasični spust za kadete i juniore i seniore u dužini od 5.000 metara za juniore i seniore, dok su kadeti vozili stazu u dužini 2.500 metara. U kategoriji kajak jednosjed (K-1) kadeti naslov državnog prvaka osvojio je David Šestak, dok je Jan Petrić osvojio drugo mjesto a Lovro Kukec četvrto mjesto.

U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 kadeti posada u sastavu David Šestak-Jan Petrić-Lovro Kukec osvojili su naslov državnih prvaka.

U kategoriji kanu jednosjed (C-1) kadeti  Roko Bengeri  osvojio je naslov državnog prvaka.  U kategoriji kajaka jednosjeda K-1 juniorki Maja Štimac osvojila je naslov državnog prvaka, dok je Klara Dvorski osvojila  drugo mjesto.

U kategoriji kanu jednosjed (C-1) juniorke Katja Bengeri osvojila je naslov državnog prvaka. U kategoriji kajaka jednosjeda juniori K-1 Nikola Novosel osvojio je drugo mjesto, Ivo Gabud četvrto mjesto, Leon Petrič sedmo mjesto i Antonio Juraga osmo mjesto.    

U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 juniori posada u sastavu Ivo Gabud- Leon Petrič- Antonio Juraga osvojila je drugo mjesto. U disciplini kanua jednosjeda seniori C-1 Davorin Šestanj osvojio je treće mjesto. U ekipnoj vožnji kanua jednosjeda 3Xc-1 posada u sastavu Roko Bengeri-Katja Bengeri-Davorin Šestanj osvojila je naslov državnih prvaka.

U kategoriji kajaka jednosjeda K-1 seniori Dušan Brkušanin osvojio je naslov državnog prvaka, dok je Michel Ivić osvojio peto mjesto.

U ekipnoj vožnji kajaka jednosjeda 3xK-1 seniori posada u sastavu Dušan Brkušanin-Michel Ivić-Nikola Novosel osvojila je drugo mjesto.