Članici Vindije Tamari Artić tri zlata na pojedinačnom i ekipnom PH u ritmičkoj gimnastici

| 27.10.2017. u 08:50h | Objavljeno u Sport

KRSG Rondo iz Osijeka je uz Hrvatski gimnastički savez i ove godine ugostio najbolje hrvatske ritmičarke na 26. pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici. Na ovogodišnjem izdanju sudjelovale su ukupno 54 ritmičarke iz 12 klubova. Riječ je o Prvenstvu za ritmičarke u najjačem, A programu, a natjecanje se odvijalo u 4 kategorije.

Za Vindiju su nastupile Tamara Artić u kategoriji juniorki i Lara Domislović i Elena Košćak u kategoriji kadetkinja. S Obzirom da je riječ o početku drugog dijela sezone sve ritmičarke su dosta griješile pa je o greškama ovisio i njhov plasman s pojedinim rekvizitima.

Tamara Artić, aktualna višebojska prvakinja Hrvatske u kategoriji juniorki je tom naslovu dodala i tri pobjede i zlatne medalje u vježbanju s obručem, loptom i trakom dok je u vježbi s čunjevima osvojila 5. mjesto.

Na Prvenstvu je nastupilo ukupno čak 17 juniorki. U kategoriji kadetkinja, nastupilo je ukupno 15 natjecateljki i među njima dvije Vindijke. Lara Domislović nastupila je sa 4 rekvizita: vijačom, obručem, loptom i čunjevima. Najuspješnija je bila s vijačom, osvojivši 2. mjesto,  s obručem i čunjevima bila je 4., a s loptom je osvojila 8. mjesto.

Elena Košćak je nastupila s 3 rekvizita, najbolja s najvišom ocjenom natjecanja u kategoriji kadetkinja bila je s loptom i osvojila naslov Prvakinje Hrvatske, s vijačom je osvojila 7. mjesto, a s obručem 13. mjesto.

U seniorskoj konkurenciji vodio se dvoboj za prva mjesta između Zagrepčanke Petre Ribarić i Porečanke Laure Božić, a na žalost iako se spremala za ovo natjecanje zbog povrede nije nastupila i članica Vindije Elena Milenković što bi natjecanje učinilo daleko zanimljivijim.

Članicama Vindije predstoji nastup na nekoliko jačih, međunarodnih FIG turnira gdje će se boriti za što bolji plasman, a Tamara Artić će pokušati izboriti što više ocjene radi pripreme za Europsko prvenstvo iduće godine.