Četiri medalje za ludbreške hrvače u Koprivnici

| 7.3.2016. u 10:25h | Objavljeno u Sport

U Koprivnici se održao tradicionalni međunarodni turnir za mlađe uzrasne kategorije. Bilo je to 13. izdanje ovog izuzetno jakog turnira, a sudjelovalo je preko 400 natjecatelja iz 6 država. HK Ludbreg predstavio se sa 12 natjecatelja. Osvojene su 4 medalje i to 2 srebrne i 2 brončane.

U  konkurenciji najmlađih dječaka finale je, sa dvije uvjerljive pobjede tušem izborio Rene Dulikravić, ali u finalu nakon vodstva 8:4, protiv starog poznanika iz Slatine, na kraju je ipak nesmotreno izgubio. U istoj kategoriji broncu je osvojio Florijan Varović,kojem je ovo bilo prvo službeno natjecanje.

U konkurenciji kadetkinja, Ivu Ferić u finalu je dočekala Valentina Belušić iz koprivničke Podravke, koja je u polufinalu pobijedila Ludbrežanku Martu Busija i uzvratila joj za poraz na prvenstvu Hrvatske. U napetoj finalnoj borbi Valentina je uspjela pobijediti i Ivu na bodove, dok je Marta na kraju uzela broncu.

Od hrvača Ludbrega još su nastupili kod mlađih dječaka Teo Varga, Igor Vrdoljak i Petar Habrka. Teo je nakon pobjede u prvom kolu protiv klupskog kolege Igora zastao na sljedećoj prepreci, izgubivši praktično dobivenu borbu. Petar nije uspio dalje od prvog kola, ali se hrabro borio i skupo prodao kožu. Kod starijih dječaka Lovro Stančin bio je peti, Filip Matijević je nakon atraktivne pobjede u prvom kolu, izgubio sljedeću borbu od odličnog Čeha, istog koji je u prvom kolu pobijedio ludbreškog predstavnika Lea Petrića.

Bruno Bendelja je prvo kolo izgubio od kasnijeg pobjednika i imao priliku boriti se za broncu kroz repesaž, ali je Ukrajinac bio malo bolji. Berislav Varović je također ostvario uvodnu pobjedu te izgubio sljedeću borbu, ali je prikazao izuzetnu borbenost. Osim osvojenih medalja, veliki dobitak ovog natjecanja svakako su braća Varović, koji su, iako praktično početnici, bez imalo respekta ušli u borbe s daleko iskusnijim hrvačima i ostvarili pobjede.