Cekinu 11 medalja na tradicionalnom međunarodnom streličarskom turniru World Archery 720 + Olympic round

| 6.6.2016. u 09:55h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na varaždinskom stadionu Sloboda održan je sad već tradicionalni međunarodni streličarski turnir World Archery 720 + Olympic round u organizaciji Streličarskog kluba "Cekin". Sudjelovalo je 80 streličara iz 18 klubova Slovenije i Hrvatske.

Usprkos naporima koje iziskuje organizacija ovakvog turnira, trinaestero članova Cekina dalo je najbolje od sebe pa je klub bogatiji za jedanaest medalja: 6 zlatnih, 4 srebrne i 1 brončana. Kod dječaka do do 14 godina, olimpijski luk prvo je mjesto osvojio Marko Dupor, kod kadeta u olimpijskom luku prvo je mjesto pripalo Antoniu Ritecu, a drugo Matiji Hanžeku.

Među seniorima u olimpijskom luku na 7. je mjestu okončao Stjepan Gašparić, a 10. Nenad Čalušić. Kod seniorki u olimpijskom luku drugo je mjesto pripalo Sanji Podobnik, kod veteranki u olimpijskom luku prva je bila Božena Šimek-Šuplika,a  druga Erika Kanešić Dupor.

Među seniorima u standardnom luku Tin Makitan zauzeo je 2. mjesto, među veterankama u standardnom luku prvo je mjesto zauzela Štefica Šagi, a pvi su bili  kod veterana u standardnom luku Vjekoslav Rutić i Sanjin Rožić među veteranima u tradiconalnom luku, gdje je Domagoj Dupor zauzeo treće mjesto.