Branko Ivanković o izgledima Hrvatske na SP-u: Ovako se postaje svjetski prvak

| 2.7.2018. u 13:48h | Objavljeno u Sport

- Očekivao sam Dansku upravo onakvu kakvu smo je gledali, snažnu, moćnu, jaku, koja će nam raditi puno problema, ali na kraju, kada se sve pogleda, pobijedili smo i tako se postaje svjetski prvak. Velike zasluge za ostvareni rezultat idu na račun izbornika Zlatka Dalića, koji je napravio homogenu, natjecateljsku momčad, ali je najvažnije da je stvorio pozitivnu atmosferu oko reprezentacije i u svlačionici, da momčad diše kao jedno - bile su prve riječi Branka Ivankovića, varaždinskog nogometnog trenera, brončanog Vatrenog sa SP u Francuskoj iz 1998. godine i trenera iranskog prvaka Persepolisa, nakon završetka susreta osmine finala SP-a u Rusiji, u kojem je Hrvatska, nakon jedanaesteraca, pobijedila Dansku i plasirala se u četvrtfinale svjetske smotre.

S Ivankovićem smo u njegovom TTS-u, zajedno s brojnim navijačima, gledali susret osmine finala i proživljavali svaku minutu tog susreta.

- U prvom je dijelu naša reprezentacija imali dominaciju, sigurnost i sve ostale elemente, a u drugom poluvremenu Danska je imala dominaciju i bila sigurna, diktirala je igru i ritam te bila opasna, ali bio je to susret osmine finala Svjetskog prvensfva i normalne su oscilacije kod obiju reprezentacija. Danska je vrlo ozbilja, kompaktna i motorična reprezentacija, koja nema kompleks manje vrijednosti i pokazali su da su zasluženo prošli u drugi krug - naglasio je Ivanković. Priznaje da je strahovao za konačan rezultat nakon što Modrić u 116. minuti nije realizirao kazneni udarac, točnije danski vratar Kasper Schmeichel obranio je njegov udarac.

- Bio sam zabrinut za konačni rezultat, znajući da su Danci karakterno snažni i da nisu toliko emotivni kao naši igrači te da bi raspucavanje jedanaesteraca moglo biti problem,ali smo srećom imali sjajnog vratara Danijela Subašića, koji je obranio tri jedanaesterca danskim igračima- naglasio je Ivanković. Hrvatska se u nedjelju drugi put u svojoj povijesti plasirala u četvrtfinale SP-a, a za plasman među četiri najbolje reprezentacije svijeta Vatreni će igrati 7. srpnja protiv Rusije.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti