Josip Meštrić, Branimir Štimec i Matija Meštrić na svjetskom prvenstvu u Češkoj Foto: BK Maraton Kreidler

Braća Meštrić ostvarila odličan nastup na utrci za prvaka Balkana

| 14.7.2016. u 17:18h | Objavljeno u Sport

Nakon svjetskog prvenstva u Češkoj na kojem su braća Meštrić potvrdila da se mogu voziti s najboljima vozačima svijeta uprava Biciklističkog kluba Maraton Kreidler iz Novog Marofa odlučila je da ih pošalje na utrku koja se vozila u Crnoj Gori za titulu prvaka Balkana.

Na utrci su nastupili van Balkanske konkurencije te ostvarili odlične rezultate. U konkurenciju Grka, Bugara, Ciprana, Srba, Bosanaca i Makedonaca, Josip Meštrić u kategoriji juniora ostvario je odlično drugo mjesto te osvojio dodatnih 18 UCI bodova te se sada približio brojci od prvih 100 MTB - XCO juniora na svijetu.

Njegov brat Matija Meštrić u Elite kategoriji odličnom vožnjom i osmim mjestom osvojio je četiri UCI boda te radi pomak za 50 mjesta na UCI –ELITE ljestvici gdje se približava poretku među prvih 1000. Na utrci su nastupili i mlađi juniori Stjepan Hunjak koji je osvojio šesto, te Timotej Kocen koji je osvojio 10. mjesto.

U veteranskoj konkurenciji pobjedu je odnio Branimir Šafran, dok je Dragan Mihalec bio treći. Nakon svjetskog i balkanskog prvenstva naš klub očekuje Državno prvenstvo koje će se voziti 17. srpnja u Karlovcu.

-Braća Meštrić su otvorili svjetsku scenu i dokazala da se možemo boriti s najbolji, Timotej i Stjepan su to već potvrdili ali sad nas čeka nešto posebno a to je Državno prvenstvo. Dečki su spremni i ukoliko ne bude pehova koji nas prate cijelu godinu, možemo ostvariti izniman uspjeh u Karlovcu - osvrnuo se na dosadašnje rezultate i najavio nacionalno prvenstvo trener kluba Branimir Štimec.