Borna Miklić ovu će sezonu provesti u dresu Varaždina Foto: Dražen Novosel

Borna Miklić, igrač druge momčadi Dinama, od danas i službeno u Varaždinu

| 17.8.2018. u 11:47h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Borna Miklić (20 godina, 190 centimetara), igrač pod ugovorom druge momčadi GNK Dinamo iz Zagreba, od danas je i službeno postao igrač na posudbi u Nogometnom klubu Varaždin.

Miklić je u trofejnoj dvorani na stadionu Varteksa danas prijepodne stavio svoj potpis na Ugovor o ustupanju, kojim se obvezuje da će sezonu 2018./2019. provesti u redovima varaždinskog drugoligaša.
 

Mikliću je otac bio golman i on ga je uveo u nogomet, a od prvih treninga Borna igra na poziciji napadača.

- Počeo sam kao šestogodišnjak u rodnoj Kutini, u momčadi Moslavine. Kada sam igrao za mlađe pionire zapazili su me iz Dinama i pozvali na probu. Bili su zadovoljni onime što sam pokazao i ostao sam u Dinamu do danas - kaže Miklić, koji je s kadetima GNK Dinama osvojio nacionalno Prvenstvo i Kup te je bio najbolji strijelac lige s 23 postignuta gola.

S drugom momčadi GNK Dinama, čim je ta ekipa formirana, pod vodstvom trenera Sretena Ćuka, osvojio je naslov prvaka u Trećoj HNL. Lanjsku polusezonu završio je na prvom mjestu liste strijelaca 2. HNL s 9 postignutih golova, a bio je strijelac i na susretu protiv Arsenala na prestižnom Premier League International kupu.

- Došao sam u Varaždin prvenstveno pomoći klubu da ostvari plasman u Prvu hrvatsku nogometnu ligu, što bih volio da se dogodi. Borba za prvo mjesto veliki mi je motiv. Ekipa je sjajna, puno kvalitetnija nego lani, svi igrači su susretljivi, lijepo su me prihvatili i dobro sam se snašao u Varaždinu, gdje sam cimer s Perkovićem. Znam da je Varaždin lani bio najgledaniji klub u Drugoj HNL i već sada pozivam navijače das nas prate i u novoj sezoni - naglasio je Miklić, novi napadač Varaždina, koji je dva puta bio u kadru prve momčadi GNK Dinama, a za koju je odigrao 20 minuta na susretu s Rijekom u Maksimiru.

Što se tiče momčadi Varaždina ona tijekom vikenda neće igrati „generalku“, već će danas odraditi međusobni susret.