Poznati varaždinski akademski slikar Nenad Opačić izlaže u Mariboru

| 23.10.2015. u 08:08h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U Sveučilišnoj knjižnici u Mariboru, 29. listopada, s početkom u 18 sati, predstavit će se poznati varaždinski akademski slikar Nenad Opačić. O izboru radova odlučit će u suradnji s likovnim kritičarom Mariom Berdićem, no, sam Nenad Opačić kaže da će u Mariboru predstaviti djela iz dva svoja najpopularnija ciklusa: "Kiborzi u klonuću civilizacije" i "Lunske masline".

Nenad Opačić, rođen je 1949. u Varaždinu, diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi prof. Raula Goldonija, a profesori su mu bili Ljubo Ivančić, Ferdinand Kulmer, Ivo Šebalj, Matko Peić… Od 1972. do 1975. godine bio je suradnik Majstorske radionice Krste Hegedušića, a od 1976. do 1991. godine voditelj Galerije Karas HDLU-a u Zagrebu.

Izlagao je na oko 70 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu te sudjelovao na više od dvjesto skupnih. Godine 2009. o njegovu opusu kroz pedeset godina stvaralaštva objavljena je monografija autora Zdenka Rusa i Đuke Opačića.

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, a trenutno je predsjednik HDLU-a Varaždin.

U svibnju ove godine u sklopu Srijede u Muzeju, s njime jer razgovarao Milan Bešlić, a predstavljena je njegova donacija skulpture, reljefa i slike Gradskom muzeju Varaždin, te sudjelovanje na izložbi Velikani hrvatske umjetnosti 20. stoljeća, s kojom je Varaždinski muzej prošle godine gostovao u Beču, a ove godine u Budimpešti i Bratislavi.

Označeno u