Momčad Varteksa iz prvoigaških dana

Bliži se kraj stečajnog postupka za VŠNK, bivši Varteks?!

| 20.1.2017. u 14:40h | Objavljeno u Sport

- Od transfera Marka Roga iz Dinama u Napoli Varaždinskom športskom nogometnom klubu u stečaju neće doći pripadajući dio naknade za solidarnost, jer je NK Napoli kontaktirao FIFA-u, koja je dala mišljene ukoliko je klub u stečaju i nije u sastavu natjecanja, novci od naknade za razvoj igrača ne pripadaju klubu, već nacionalnom nogometnom Savezu- rekao je Želimir Uršulin, stečajni upravitelj Varaždinskog športskog nogometnog kluba, pravnog slijednika nekadašnjeg prvoligaša Varteksa.

Uršulin je očekivao da će VŠNK od transfera Marka Roga iz Dinama u Napoli na ime pripadajućeg dijela naknade za solidarnost dobiti oko 3 milijuna kuna, a tim bi se novcima pokrio dio troškova stečaja, dok bi veći dio sredstava išao bivšim zaposlenicima i nogometašima, vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda.

S obzrom da novac neće sjesti VŠNK-u već HNS-u to se neće dogoditi, pa se čini da se približava kraj stečajnog postupka bivšeg varaždinskog nogometnog prvoligaša.

- Vodimo još neke sporove i arbitraže, za određena potraživanja, ali mislim da će stečaj biti vrlo brzo završen, odnosno da će stečaj biti zaključen u roku od najkasnije tri mjeseca - zaključio je Uršulin.