Uzeli šest naslova prvaka na Državnom prvenstvu u ciklokrosu Foto: BK Maraton Kreidler

BK Maraton Kreidler pomeo konkurenciju na DP u ciklokrosu

| 31.1.2017. u 16:04h | Objavljeno u Sport

Državno prvenstvo iz ciklokrosa (objedinjuje brdski i cestovni biciklizam) održavalo se krajem siječnja u organizaciji biciklističkog kluba iz Jastrebarskog. Ovim prvenstvom počinje natjecateljska biciklistička sezona, a razina pripremljenosti sportaša nagovještava slijedeću sezonu, a na njemu su nastupili predstavnici BK Maraton Kreidlera iz Novog Marofa.

Apsolutni pobjednik natjecanja bio je Matija Meštrić koji je osvojio naslov državnog prvaka u kategoriji do 23 godine gdje je imao bolje vrijeme na stazi od svih Elite vozača. Ovo mu je najveća pobjeda u karijeri te je na najbolji mogući način nagovijestio novu sezonu u kojoj mu je glavni cilj ući u prvih 100 MTB Elite vozača na svijetu.

U juniorskoj konkurenciji Josip Meštrić okitio se naslovom juniorskog državnog ciklokros prvaka u neizvjesnoj i napetoj utrci gdje je pobijedio i neka respektabilna imena juniorskog cestovnog biciklizama. U ženskoj konkurenciji nova pobjeda za Maraton Kreidler koju je ostvarila Ania Žufić i postala juniorska državna prvakinja. Treba napomenuti da će ove godine Ania i Josip voziti Svjetsku seriju XCO – Junior u kojoj će snage odmjeriti s najbolji svjetskim MTB vozačima.

U konkurenciji kadeta starosti do 17 godina, Timotej Kocen i Laura Horvat su također postali državni prvaci, dok Mirko Budimlić osvaja odlično treće mjesto. U konkurenciji veterana A, Velimir Čonkaš postaje državni prvak, dok u konkurenciji sportDragan Mihalec zauzima treće mjesto, a Ivan Heged četvrto mjesto. U Elite kategoriji Luka Špehar zauzima šesto mjesto.

-Kad na jednom prvenstvu osvojite medalju, to je puno. Kada dobijete državnog prvaka, to je veliki uspjeh, a kada osvojite šest naslova državnih prvaka i osam medalja i to u ovakvoj respektabilnoj konkurenciji onda stvarno shvatite da radite odličnu stvar. Neopisiv je osjećaj kad imate ukupno pobjednika utrke, ali kada svi vaši sportaši pobjeđuju to je kao da sanjate. Ovako veliki uspjesi ne bi mogli ostvariti bez podrške našeg glavnog sponzora Trgovine bicikla Beciklin iz Preloga koji nam je osigurao vrhunske KREIDLER bicikle i sportsku opremu FORCE, Sportske zajednice Novog Marofa, KnaufInstalation i mnogih drugih koji nas prate i podržavaju - rekao je trener BK Maraton Kreidlera, Branimir Štimec.