Bednja će pred svojim navijačima danas pokušati ponoviti uspjeh od prije tri sezone Foto: Dražen Novosel

Bednja će od 16 sati u Beletincu protiv Pitomače tražiti prolaz u 1/16 finala Kupa

| 29.8.2018. u 09:51h | Objavljeno u Sport

Nakon što su jučer pobjedom od 3:0 nad Hrvatskim Dragovoljcem u Zagrebu nogometaši Varaždina ostvarili plasman u 1/16 finala hrvatskog Kupa, danas će susret pretkola odigrati četvrtoligaš Bednja, koja će u 16 sati, na svom igralištu u Beletincu, ugostiti također četvrtoligaša, momčad Pitomače.

- Riječ je o momčadi našeg ranga i kvalitete, jer su kao i mi prošle sezone bili drugi u 4. ligi Bjelovar - Koprivnica- Virovitica. Suparnika ne smijemo podcijeniti, jer su iskusna momčad, s iskusnim trenerom Antonom Pranjićem, bivšim prvoligaškim igračem, i ako želimo prolaz u slijedeće kolo morat ćemo biti na nivou i tražiti svoju priliku za pogodak. Želja je što prije postići gol, a ukoliko se to ne dogodi morat ćemo biti strpljivi i skoncentrirani do kraja susreta. Mišljenja sam da će odlučivati nijanse, iako je blaga prednost na našoj strani, zbog domaćeg terena - rekao je trener Bednje Saša Paska.

On je s Bednjom prije tri sezone, pobjedom nakon jedanaesteraca, u pretkolu hrvatskog Kupa iz daljnjeg natjecanja eliminirao tadašnjeg trećeligaša, momčad Primorac iz Biograda na Moru, kojeg je trenirao Dragan Blatnjak. U šesnaestini finala Kupa Bednja je u Beletincu ugostila Rijeku, koja je odigrala susret u najjačem sastavu i pobijedila 10:0, a te je sezone momčad s Kantride osvojila titulu prvaka Hrvatske.

Sukladno propozicijama natjecanja u hrvatskom Kupu, ukoliko će po isteku regularnog dijela igre utakmica završiti neriješeno, igrat će se produžeci od dva puta po 15 minuta, a ako odlučujući pogodak ne bude postignut do kraja produžetaka, pobjednička momčad bit će utvrđena izvođenjem jedanaesteraca. Pobjednici utakmica pretkola nastavit će natjecanje u šesnaestini finala, koje je na rasporedu 26. rujna,od 15.30 sati, a parovi će se odrediti na osnovu koeficijenta uspješnosti klubova u natjecanju u posljednjih pet godina u Kupu.