Ivančani, ne kupujte sredstva za trovanje glodavaca, deratizacija je besplatna Foto: Grad Ivanec/ilustracija

Ivančani, ne kupujte sredstva za trovanje glodavaca, deratizacija je besplatna

I.D./Varaždinske vijesti | 6.1.2016. u 14:03h | Objavljeno u Našim krajem

Tijekom prosinca građani sa šireg ivanečkog područja javljali su se gradskim službama s informacijom da ih obilaze djelatnici pojedinih tvrtki i na prodaju im nude sredstva za suzbijanje štakora i drugih glodavaca. S obzirom na to da su im dosad mjerodavne službe deratizaciju obavljale bez naknade, građane je zanimalo je li se nešto promijenilo, odnosno, moraju li odsad sami kupovati sredstva za suzbijanje glodavaca ili je deratizacija i dalje besplatna.

U vezi s time iz Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša grada Ivanca građanima poručuju: Sredstva za tretiranje glodavaca nemojte kupovati! Naime, Grad Ivanec sa Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije - Djelatnost za provođenje mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, ima zaključen četverogodišnji ugovor kojim je Zavodu povjerio obvezu obavljanja poslova sistemske deratizacije na području grada Ivanca.

Sukladno tom ugovoru, napominju iz gradske uprave, deratizacija se provodi svake druge godine u svim naseljima koja su u sastavu Grada i to tako da se u prvoj godini dvogodišnjeg razdoblja suzbijanje glodavaca provodi u naseljima Cerje Tužno, Gačice, Horvatsko, Jerovec, Bedenec, Ribić Breg, Lovrečan, Lukavec, Margečan, Osečka, Pece, Radovan, Salinovec, Seljanec, Stažnjevec, Škriljevec i Željeznica, dok su u drugoj godini dvogodišnjeg razdoblja deratizacijom obuhvaćena naselja Gečkovec, Ivanec, Ivanečka Željeznica, Ivanečko Naselje, Punikve, Ivanečki Vrhovec, Kaniža, Lančić, Knapić, Prigorec, Vitešinec i Vuglovec. Prema ugovoru, deratizacija se obavlja zaključno do 30. travnja svake godine. Sve troškove deratizacije pokriva Grad Ivanec.

- Obavještavamo građane da nisu u obvezi od ponuđača koji ih obilaze kupiti materijal za deratizaciju, osim ako to sami smatraju potrebnim, jer će materijal (otrov) za suzbijanje nametnika u kućanstvu, prema navedenom rasporedu, dobiti besplatno od djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije - ističu iz Grada Ivanca.

U 2016. godini deratizacijom će biti obuhvaćena naselja Gečkovec, Ivanec, Ivanečka Željeznica, Ivanečko Naselje, Punikve, Ivanečki Vrhovec, Kaniža, Lančić, Knapić, Prigorec, Vitešinec i Vuglovec.