Amanda Mlinarić imala je sjajnu 2018. godinu

Amanda Mlinarić i Tihana Kovačić brončane na svjetskom dvoranskom kupu u Rimu

| 21.12.2018. u 09:25h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Održan je treći dio svjetskog dvoranskog kupa u streličarstvu. Na ovom jedinstvenom turniru u Rimu nastupilo je više od 600 streličara u nekoliko kategorija među njima i dvoje streličara Varaždinskog streličarskog kluba, Amanda Mlinarić i Alen Remar, zajedno s trenerom Cvijetoslavom Zormanom.

I ovaj put su varaždinski streličari potvrdili da spadaju u svjetsku klasu. Amanda Mlinarić je u diviziji složenog luka kod juniorki uspjela stići do 3. mjesta, te donijeti medalju iz vječnog grada. Alen Remaru je samo spletom nesretnih okolnosti izmakla borba za finale, te je nastup završio na 5. mjestu u diviziji juniora olimpijskog luka.

Mlinarić i Remar nastupit će početkom iduće godine i na 4. dijelu svjetskog dvoranskog kupa, koji se tradicionalno održava u francuskom Nimesu. Iz Nimesa su se unatrag 4 godine oboje najboljih varaždinskih streličara vraćali s odličnim rezultatima, a pošto su u dobroj formi, nema razloga ta tako ne bude i na prvom inozemnom turniru u 2019. Oboje već odavno imaju i reprezentativne norme, te ih još očekuje i nastup u sastavu reprezentacije na Europskom dvoranskom prvenstvu u Turskoj.

U Rimu je nastupila i Tihana Kovačić iz SK Navaho iz Jalžabeta, koja također trenira pod budim okom trenera VSK-a Cvijetoslava Zormana. U diviziji juniorki olimpijskog luka uspjela je uzeti svoju prvu internacionalnu medalju i to brončanog sjaja.

Turnir u Rimu bio je posljednji ove godine i njime su varaždinski streličari zaokružili vrlo uspješnu godinu, s poprilično osvojenih odličja u inozemstvu, s nekoliko naslova državnih prvaka te podosta državnih rekorda.