Članica VSK-a Amanda Mlinarić ima sezonu za pamćenje Foto: VSK

Amanda Mlinarić i Alen Remar brončani u Europskom kupu mladih

| 15.7.2017. u 08:40h | Objavljeno u Sport

U Poreču je završilo je petodnevno najelitnije streličarsko natjecanje za kadete i juniore, Europski Kup mladih – finalni dio (EYC 2017. 2nd leg). U sastavu streličarske reprezentacije Hrvatske nastupilo je i dvoje članova Varaždinskog streličarskog kluba (VSK), Amanda Mlinarić i Alen Remar, te jedna streličarka iz SK Navaho Jalžabet, Tihana Kovačić, kojoj je ovo bio prvi nastup za reprezentaciju. Na ovom europskom kupu nastupilo je više od 300 streličara iz čak 31 europske zemlje.

Amanda Mlinarić, kadetkinja složenog luka, već je u prvom dijelu EYC 2017 koji je održan u grčkom Marathonu u svibnju, pokazala da je jedna od glavnih favorita za medalju. Iz Grčke se vratila sa srebrom i jednakim brojem bodova u kupu kao i prvpolasirana. No u Poreču nije baš sve išlo glatko, ali Amanda je ipak otpucala vrhunski, no u zbirnom poretku za kup, po prvi puta se desilo da prve tri streličarke imaju isti zbroj krugova, pa je Mlinarić osvojila na kraju broncu u ukupnom poretku europskog kupa, s jednakim brojem bodova kao prvoplasirana, ali s manjim brojem desetki.

U kasnijoj fazi eliminacija, u borbama za medalje 2. dijela EYC 2017 – Poreč, Amanda se probila do raspucavanja za broncu, koju je na kraju u dramatičnoj završnici i osvojila. Amanda može biti vrlo zadovoljna ovogodišnjim nastupom u Europskom kupu: osvojila je srebro u Grčkoj, broncu u Poreču i sveukupno je odnijela broncu u Kupu za 2017. godinu. Kad se tome pribroje i dva ovogodišnja svjetska rekorda, Amanda Mlinarić  ima sezonu za pamćenje!

Alen Remar, junior olimpijskog luka, nije iz Grčke donio bodove koji bi ga ubrajali u moguče osvajače medalja, no Poreču je u kvalifikacijskom dijelu ispucao svoj najbolji rezultat i dokopao se trećeg mjesta u europskom kupu za 2017. godinu. Time je samo potvrdio da se može i u juniorskoj konkurenciji ravnopravno nadmetati s najboljim streličarima Europe. U kasnijoj faznatjecanja za medalje u Poreču, Remar je na žalost izgubio u šesnaestini finala, te se plasirao na 17. mjesto.

Kadetkinja olimpijskog luka, Tihana Kovačić, svoj je debitantski nastup za reprezentaciju završila na 33. mjestu. Bila je daleko najbolje plasirana streličarka iz Hrvatske u ovoj kategoriji. Neiskustvo i želja za što boljim prvim nastupom za reprezentaciju na žalost su uzeli svoj danak. Ne sumnjamo da će Tihana iz nastupa u nastup biti sve bolja i da će uspješno prenjeti svoje rezultate, koji su inače vrhunski, s lokalnih turnira na one višeg ranga.