38. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu ipak ide dalje,sa Čuljkom u mislima

| 29.12.2017. u 14:25h | Objavljeno u Sport

Četvrtak, 28. prosinca 2017. godine zauvijek će ostati crnim uokviren u povijesti varaždinskog malog nogometa i sporta uopće. Tragičan događaj, izgubljena bitka sa životom malonogometne legende Mate Čuljka uslijed srčanog udara na parketu Graberja, potresla je tisuće njegovih prijatelja i poznanika, članova obitelji prije svih. Mate je bio omiljen i na sportskim terenima i privatno i šokantni odlazak velikana ovog sporta još će dugo odzvanjati…

Zimsko malonogometno prvenstvo Varaždina u četvrtak je po nemilom događaju trenutno prekinuto, tri preostale utakmice su odgođene. Iako je ideja bila da se turnir ne nastavlja ni večeras, do daljnjega, nakon cjelojutarnjih konzultacija s predstavnicima ekipa, odlučeno je da se – ipak igra. Vjerojatno bi i Čuljo, zakleti malonogometni fan, poželio isto.

S fotografijom Mate Čuljka u dvorani, upaljenim lampašom, uz minutu šutnje pred sve utakmice i s crnim florom na nadlaktici, večeras će 10 ekipa tražiti svoj plasman u četvrtfinale turnira. Otvorit će krapinski ASO Ponos i UŠR Višnjica, nastaviti veterani Eurotransporta Kostanjevec i lepoglavskog Cojonesa, a potom će uslijediti još tri atraktivne seniorske utakmice osmine finala.

Najugodnije iznenađenje prvoga kruga, Iceki Obiteljski dom Vrbanić iz Kućan Marofa, pokušat će potpisati još jedno iznenađenje protiv koprivničke Jelene Trade, dok je utakmica dana trebala biti između OPG Srpaka iz Palinovca i Športskog društva Remetinec.

Međutim, danas je dodana i jedna utakmica sinoćnjeg programa, veliki zagorski derbi igrat će Klesarstvo Martinčević Q-Servis Benkus iz Novaka i Prijatelji Roberta Murića iz Bednje. Što će biti poslastica za sebe, koliko dakako u aktualnim okolnostima može biti.

Što se tiče preostale dvije utakmice osmine finala koje su se trebale igrati u četvrtak (Auto Florijanić – Črešnjevo i OPG Radiček Ptegrad Nikotrade – Klub 45), termin igranja istih bit će određen do kraja današnjega dana (petak). Baš kao i završetak prekinute veteranske utakmice Bilikuma petkom i Hudek Trgotransa, u 24. minuti kod rezultata 1:0 za momčad iz Biljevca.
 
PETAK, 29.12.2017. - OSMINA FINALA
19:00    ASO PONOS (Krapina) - UŠR VIŠNJICA
19:40    (VET) EUROTRANSPORTI KOSTANJEVEC (Hrašćica) - COJONES (Lepoglava)
20:20    ICEKI OBITELJSKI DOM VRBANIĆ (Kućan Marof) - JELENA TRADE (Koprivnica)
21:00    OPG SRPAK (Palinovec) - ŠD REMETINEC
21:40    KLESARSTVO MARTINČEVIĆ Q-SERVIS BENKUS (Novaki) - PRIJATELJI (Bednja)