Klub organizira i redovite treninge nordijskog hodanja sve do kraja studenog Foto: Klub nordijskog hodanja Varaždin

13 polaznika završilo prvu ovogodišnju školu nordijskog hodanja

| 10.3.2017. u 15:30h | Objavljeno u Sport

Klub nordijskog hodanja Varaždin uspješno je organizirao još jednu, prvu ovogodišnju školu nordijskog hodanja. Bila je to 13. škola koju je završilo 13 hodača. Oni su svoje diplome primili u srijedu, 8. ožujka. Škola nordijskog hodanja počinje prve subote u ožujku, travnju, svibnju, lipnju, rujnu, listopadu i studenom. Traje četiri dana, u subotu te od ponedjeljka do srijede, po dva školska sata. 

Klub organizira i treninge nordijskih hodača do kraja studenog, s ljetnom stankom u srpnju i kolovozu. Treninzi su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 10 sati na stadionu Sloboda, utorkom i subotom od 17 sati kod Arene te četvrtkom od 17 sati kod pješačkog mosta na DraviKlub nordijskog hodanja Varaždin ima 50 članova, a drugu obljetnicu osnutka proslavit će 26. ožujka izletom u Trakošćan. Uz slavljeničku tortu, nordijski hodači drugi će rođendan obilježiti i prolaskom ruta od 2, 5 ili 10 kilometara uz jezero i dvorac Trakošćan.

Najvažniji događaj u organizaciji kluba ove godine će biti 2. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja koji će se održati 23. rujna. Prošle je godine u premijernom izdanju manifestacije sudjelovalo 200 nordijskih hodača iz Hrvatske i Slovenije, a pripreme za ovogodišnje već su u tijeku. U Hrvatskoj se sve više ljudi odlučuje za nordijsko hodanje, fizičku aktivnost koja je pogodna svima bez obzira na životnu dob, spol, razinu fizičke spreme ili općenite sportske ciljeve. Najviše se može usporediti s klasičnim hodanjem, no koriste se specijalni štapovi zahvaljujući kojima se prilikom hodanja aktivira i gornji dio tijela, odnosno mišići leđa, ramena i ruku.

Informacije o školi nordijskog hodanja mogu se dobiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u tjednu prije škole na štandu kluba na varaždinskom placu. Prethodnih 12 škola završilo je 60 nordijskih hodača u Varaždinu.

nordijsko hodanje 2

nordijsko hodanje 3

nordijsko hodanje 4

nordijsko hodanje 5