U restoranu i vinariji Shamper održana prva Čajaonica

Sponzorirani članak | 3.2.2017. u 15:25h | Objavljeno u Sponzorirano

Jeste li znali da je ispijanje jedne šalice silver needle čaja isto kao ispijanje 12 čaša svježe ocijeđenog soka od naranče? Ovu kao i mnoge druge vrijedne informacije ljubitelji čaja saznali su u četvrtak, 02. veljače na Čajaonici u Restoranu i vinariji Shamper u suradnji s ČokoČajem iz Čakovca.

Događaj je privukao pažnju dvadesetak ljubitelja čaja kojima je Krešimir Šoštarko, vlasnik spomenute specijalizirane trgovine čajeva ispričao kratku povijest čaja, nakon čega je krenula pojedinačna degustacija.

Predstavljeni su zeleni čajevi “sencha“ i “formosa fine oolong“, bijeli čaj “Noć u Parizu“ s lavandom i komadićima vanilije podrijetlom iz pokrajine Fuijan, žuti čaj, crni čaj “Sweet Cherry” te za sam kraj “Čokočaj“ s koricom limuna, kakaa, naranče i suncokreta. Posjetitelji su uz čaj mogli uživati u kolačićima iz Shamperove kuhinje, a kući su otišli saznavši mnoge savjete o ispijanju čaja. Neki od savjeta bili su da se čaj mora popiti u roku od 50 minuta do sat vremena, da se najbolji okusi doživljavaju pijenjem čistog čaja, a za one koji se žele odviknuti od kave, preporučuje se ispijanje crnog čaja koji radi balans tlaka.

Ovim događajem želi se potaknuti kultura ispijanja čaja u Čakovcu, a sve zainteresirane pozivamo da posjete Čajaonicu u Shamperu koja će se održati u još 3 termina, a to su 09., 16. i 23. veljače. Rezervacija za događaj je obavezna, a više informacija možete saznati na linku.

 

Označeno u