Svečano otvorena nova poslovnica tvrtke AC Group u Ulici Vilka Novaka 48 u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

Svečano otvorena nova poslovnica tvrtke AC Group u Ulici Vilka Novaka 48 u Varaždinu

vv | 4.7.2019. u 14:14h | Objavljeno u Sponzorirano

Prodaja i najam vozila, kao i autoservis, koji na jednom mjestu nudi sve dijagnostičke i servisne usluge - od vulkanizacije, optike, limarije, ugradnje stakala, popravaka klima sustava i motora te dijagnostiku suvremenim uređajima – okosnica su ponude varaždinske poslovnice tvrtke AC Group, koja je danas svečano otvorila svoja vrata u Ulici Vilka Novaka 48 h

Zahvalivši se svima koji su svojim dolaskom i uslugom uveličali svečano otvorenje, posebice obitelji i zaposlenicima, direktor AC Group Željko Žmegač ukazao je da je ovaj poslovni sustav krenuo 2002. godine u Donjoj Voći pokretanjem obiteljskog poduzeća AC Žmegač, i to na temeljima višegodišnjeg iskustva stečenog radom u Hrvatskoj i Austriji, dok danas dobar dio njegovih zaposlenika radi na poslovima diljem svijeta - od Kine, Južnoafričke Republike, Meksika, Španjolske, Poljske i Engleske, Slovačke, Mađarske, Njemačke, Italije...

_ESC3965.JPG

- Tvrtka danas broji više od 100 zaposlenih, i to stručnjaka različitih tehničkih profila, od onih s područja strojarstva, pneumatike i hidraulike pa do mehanike elektrotehnike i industrijskog programiranja. Uz dobre partnerske odnose s nekim od lidera u automobilskoj industriji, AC Group izrasta u stabilnog i pouzdanog partnera i na tom području, tako da u Varaždinu pruža usluge servisa, najma i prodaje motornih vozila u suradnji upravo s njima, naglasio je direktor AC Group, koja danas ostvaruje prihod blizu 23 milijuna kuna, a krenula je od nule. Osim salona vozila i dijagnostičko servisnog centra, kako je dodao Žmegač, AC Group u Varaždinu je smjestio i svoj razvojno-tehnički odjel, a cilj je s vremenom ponuditi usluge virtualnog programiranja i robotike, kao i pokrenuti proizvodnju proizvoda od plastike i metala. U planu je i proizvodnja segmenata od cijevi koje će se koristiti u auto i prehrambenoj industriji te brodogradnji za razne namjene.

-Time želimo zaposliti nove ljude ili privući naše ljude koji rade danas razne poslove u Europi i svijetu. Nadam se da ćemo pri tome imati podršku lokalne zajednice, odnosno Grada Varaždina i Varaždinske županije, rekao je Žmegač.

Izrazivši dobrodošlicu i zadovoljstvo što je poslovni objekt, koji je dugo vremena bilo prazan, napokon priveden svrsi, i to servisno-proizvođačkoj, zamjenik varaždinskoga gradonačelnika Zlatan Avar naglasio je da će Grad Varaždin i dalje stajati iza poduzetnika koji doprinose razvoju.

Budući da su svojedobno poslovnu surađivali, varaždinski župan Radimir Čačić prisjetio se rada sa Željkom Žmegačem, koji je već onda pokazivao sposobnost i hrabrost.

Nije lako opstati s nekom razmjerno jednostavnom uslugom pa se onda ušlo u zahtjevnije sfere i prema svijetu. Otvaranjem prema svijetu, stekli su se uvjeti za ovo što danas vidimo, a kao što smo čuli, neće se stati na ovome, već se kreće prema virtualnom programiranju i robotici po kojoj smo 10 puta lošije od Slovenije. Kapa dolje i čestitke na svemu tom jer ovo je način kako se naša zemlja može pozicionirati u Europi i svijetu, kako može ne samo zadržati, nego i vratiti ljude koji će primati europske plaće tu, uz svoje ljude i obitelji, poznatoj klimi i kulturi, jer, vjerujte mi, svi koji su pokušali živjeti vani, znaju da to nije jednostavno i kad je plaća jako velika, ukazao je župan Radimir Čačić koji je još jednom pohvalio angažman Željka i Marice Žmegač, prokuristice AC Group, kao i njihovih sinova Jurice i Nikole.

Servisno-dijagnostički centar AC Groupe, kako je ukazao voditelj Jurica Žmegač, nudi kvalitetnu uslugu zahvaljujući stručnim djelatnicima i prostoru koji je opremljen s najsuvremenijim uređajima, ali na tome se neće stati.

Kako je dodao savjetnik Nikola Hrkec, centar nudi uslugu zamjene guma za osobna i laka dostavna vozila, za što je opremljen uređajima kojima je moguće zamijeniti i run flat gume na vozilima visoke klase novije generacije, kao i uređaje za programiranje ventila na vozilima koja imaju sustav kontrole razine pritisaka u gumama.

-Nadalje, tu su usluge generalnog i polugeneralnog uređenja glave motora i slično, zamjene getriba, kvačila i dr. Imamo i uređaje za zamjenu ulja ne samo kod klasičnih vozila, nego i onih s getribama novije generacije. Tu su i najnoviji uređaji za optiku kotača s kojima možemo vozilo vratiti u tvorničke gabarite, a radimo i kontrolu sustava ubrizgavanja te dijagnostiku, i to s više uređaja vrhunskih proizvođača, naglasio je Hrkec te ukazao i na sustav kontrole kočionih sila, stanja amortizera i ovjesa.

_ESC3905.JPG

Kako je napomenuo, varaždinska poslovnica AC Group nudi i limarijske usluge te lakiranja vozila, kao i zamjene stakala te provjere i popravaka klimatizacijskih sustava.

-Opremljeni smo uređajima koji ne samo da pune ove sustave, nego možemo napraviti dijagnostiku, odnosno postoji li ili ne postoji propusnost, možemo injektirati kontrastnu spin boju, sredstva za brtvljenje i dr., ukazao je Hrkec.

Na kraju je Nikola Žmegač, koji vodi poslove prijema vozila, pozvao sve da iskušaju kvalitetu i opseg usluga koje se pružaju u varaždinskoj poslovnici AC Group.

Program je vodila Iva Šulentić, dok su za glazbeni sadržaj bili zaduženi više nagrađivani, svima nam znani dečki iz Scifidelity Orchestra.