Sajam domaćih proizvoda u centru Lumini

Sponzorirani članak | 17.10.2017. u 12:49h | Objavljeno u Sponzorirano

U subotu i nedjelju, 21. i 22. listopada, u trgovačkom centru Lumini održat će se Sajam domaćih proizvoda.

Na sajmu će sudjelovati izlagači s varaždinskog područja, ali i iz okolnih županija. Zdravicu voćnim rakijama predlaže OPG Horvat, tradicionalni suhomesnati proizvodi moći će se kušati na štandu mesnice Jagušić, a koliko je kvalitetatan ovogodišnji med, predstavit će OPG Dješka. Iva Pešut izložit će svoje unikatne torbice, Kiki Art platnene, a Mirica Kukec drvene igračke. Inter AG će ljubiteljima cvijeća savjetovati kojim biljem oplemeniti dom u hladnije doba godine.

Posebno mjesto na sajmu ove je jeseni dobio varaždinski klipić. Priča o njemu i prigodna degustacija zakazana je za subotu u 11.50 sati.
Za veselu atmosferu pobrinut će se mnogobrojni tamburaši i folkloraši. Stižu Taliri, Prvi srakarski tamburaši, KUD Hrvatskih željeznica Varaždin i KUD Martijanec. Koliko tradicija može biti zabavna, najmlađi će moći doznati na radionicama u igraonici Twister. U radionici „Delamo sami kak’ naši stari“ izrađivat će igračke od raznovrsnih materijala, a tradicionalne napjeve i brojalice upoznat će kroz radionicu „Žandarić, maca i pile“. Dodatnu zabavu jamče im uzbudljive igre.

Na info pultu centra posjetitelji mogu preuzeti novo besplatno izdanje Lumini magazina.