×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 65

Okusi Makedonije u hotelu Panorama

Sponzorirani članak | 25.10.2016. u 13:32h | Objavljeno u Sponzorirano

Lanjsko iskustvo spoja Makedonije i Međimurja, ponukalo je preloški hotel Panorama – DG Sport da se i ove jeseni upusti u organizaciju Tradicionalne makedonske večere. Konac listopada rezerviran je za tri programa nastupa makedonskih bendova i spravljanja jela prema recepturi i običajima ove raskošne zemlje.

Makedonski specijaliteti već su bili tema susreta prošle godine na istom mjestu pa poznavateljima okolnosti neće biti potreban poseban poziv, no svima koji još nisu iskoristili priliku za spoj Međimurja s Makedonijom – sada se pruža ponovna prilika. Kažu da makedonska trpeza pruža kraljevski ugođaj, a kad je praćena biranim vinima i prikladnom glazbom, užitak je potpun.

U programu Tradicionalne makedonske večere u hotelu Panorama – DG Sport od 28. do 30. listopada pjeva i svira renomirani makedonski trio Mishko Krstevski, Ilcho Jovanov i Rustemov Bilent čija je popularnost sada na vrhuncu. Činit će odličnu pozadinu kulinarskom programu kojeg prožima romantika tipična za makedonski mentalitet. Bit će spremna i vina Tikveš, Kamnik i Stobivina u kojima još ima sunca koje pojačava okus i miris.

Program prvog dana, 28. listopada, počinje u 20 sati, a u subotu 29og u 19 sati. Zaključni dan, nedjelja 30og podrazumijevat će i ručak i večeru pa program počinje u 12 sati.

A što će se naći na stolu?

makedonske veceri jelovnik

Paletu okusa i mirisa Makedonci u Panorami započinju s mastikom, aperitivom koji osvaja i one najzahtjevnije. Iza specifičnog predjela piroške i tekućeg jogurta krije se poriluk u lisnatom tijestu, dok će kao glavna jela biti spravljani: gravče na tavče, pastrmajlija (tijesto s komadićima svinjetine), miješano meso (ćevapi, bijelo pileće meso, teleća jetrica, ražnjić, ajvar, kajmak). Kuhari će pripremati i makedonsku tavu (teletina, piletina, svinjski but, povrće) te naforu (prepečeni kruh sa slanim sirom), a uz svako od jela godit će i šopska salata (rajčica, krastavci, luk, slani sir).

Zaključno ćete moći zasladiti baklavom ili kolačom s tri vrste mlijeka koji nosi ime Tri leće. Cijena menija po osobi iznosi 150 kuna.

Mjesto rezervirajte i više informacija potražite na broju telefona 040/648–090 ili putem elektronske pošte na adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.