Održana konferencija za medije povodom "Ljeta uz Muru" Foto: Z. Rihtarec

Održana konferencija za medije povodom "Ljeta uz Muru"

Grad Mursko Središće i Muralist.hr | 28.7.2017. u 08:29h | Objavljeno u Sponzorirano

„Ljeto uz Muru“ tradicionalna je manifestacija Grada M. Središće koja je međunarodnog karaktera, kulturna, zabavna, sportska i gastronomska, koja u tri dana održavanja  na tri različite lokacije okuplja više od 100-tinjak izvođača i 10 000 posjetitelja. I ove 2017. godine održati će se u vremenu od 04.-06.kolovoza.

Zbog  skorog njezinog održavanja gradonačelnik Dražen Srpak  uz pomoć predstavnika Udruga koje učestvuju  na manifestaciji  održao je konferenciju  za tisak , kako bi je čim više  približio građanima.

01 64

„Ako srce kaže ljeto, kaže „Ljeto uz Muru“, to je moto manifestacije koju smo promjenom i načinom vratili iz učmalosti i maksimalno je približili građanstvu. Tome je dokaz posjećenost  prošle i prijašnjih godina. Za isti novac koji je bio potrošen za prijašnje manifestacije, sada smo dobili raznolikost i kvalitetu koja odgovara veoma širokom spektru interesa naših građana.

U ta tri dana svatko može naći nešto za sebe. Datumski smo ga locirali tako da se ne poklapa sa Porcijunkolovim, ono završava , a Ljeto uz Muru započinje. Smjestili smo ga uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti koji 05.08. te se Ljeto odlično uklapa i u taj dio proslave. Srpak je  nabrojio manifestacije koje se održavaju ta tri dana, a predstavnici Udruga ukratko su objasnili njihov angažman u tijeku održavanja manifestacije. Evo ukratko i programa iako ćete ga cijelog i kompletnog  moći vidjeti na stranicama Muralista.

U petak  04.08. program započinje ujutro na šetnici i Gradskoj knjižnici  već od 09,00 sati održavanjem radionica pod nazivom Ljetni paviljon mašte,pa zatim od 10,00 sati cjelodnevni Sajam domaćih proizvoda pa  animacijski program za djecu u 18,00 sati da bi taj dan završili sa Tamburškim sastavom „BEGINI“.

05.08.2017.godine  subota,započinje Sv.misom povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u crkvi sv.Ladislava i Marije Kraljice u 9,00 sati. Likovna kolonija  u organizaciji Likovne udruge „Izvor“ na šetnici će stvarati svoja djela , koja će se kasnije koristiti za poklone koje uručuje Grad.

I u subotu se nastavlja edukativno-kreativna  radionica Ljetni paviljon mašte , a posebnost toga dana  činiti će konjičko druženje na šetnici i prostoru autobusnog kolodvora Međimurskih konjara. Biti će to mimohod  koji će mnoge ostaviti bez daha s obzirom na eleganciju i ljepotu tih divnih životinja, te ljepotu već pomalo zaboravljenih kočija. Već tradicionalno zabavno ekipno natjecanje u organizaciji Rudarskog zbora „Murska alka“ započeti će u 17,00 sati. Moto klub „Miners“ i Udruga pivara Sjever od 17,00-22,00 sati na šetnici će predstaviti kuhanje craft piva kao njegovu degustaciju. I specijalitet za kraj večeri veliki  rock koncert gdje nastupaju grupe PICK SIEBNER i CAT PAWS . Dakle sve od klasičnog roka pa do country glazbe.

06.08. NEDJELJA posljednji dan ljeta započinje vrlo rano već u 6,30 kod skele Fusek gdje ŠRD „Mura „ vozi svoje natjecatelje skelom na Napolitanke gdje će se održati prvi put dvostruki program natjecanja „Napolitanke cup“  te „Cup Grada M.Središće“. Natjecanje završava u 11,00 sati , a zatim se odlazi na proglašenje najboljih na “Zalešče“. Za to postoji i opravdani razlog jer na Zalešču će se već punom parom kuhati specijaliteti u sklopu valjda najjače  manifestacije Ljeta uz Muru „Gradski kotlić“. Očekuje se da će se ove godine prijaviti više od 50-tak ekipa koje će  skuhati i besplatno podijeliti više od 2000 porcija vrhunske hrane . Do sada se kotlić održavao subotom , ali zbog koncerta u subotu omogućeno je posjetiteljima da bez brige ostanu na njemu jer im je ručak za drugi dan praktički pripremio Grad, a porcije se dijele na Zalešću već od 12,00 sati.

I za kraj navečer i treću godinu za redom zabavljati će nas jedna od klapa,ovaj biti će to KLAPA „KAMPANEL“ .