×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 65

Novi PEUGEOT SUV 3008

V.V. | 25.11.2016. u 09:17h | Objavljeno u Sponzorirano

Novi PEUGEOT SUV 3008

 

Daleko ispred svih

Novi PEUGEOT 3008, taj dugo iščekivani model osvaja tržište SUV vozila segmenta C, kategorije vozila koja je u punom razvoju u svim dijelovima svijeta. Usmjeren je na zahtjevne kupce koji su u potrazi za isticanjem i novim iskustvima s vrlo snažnim adutima. Bilo da se radi o spektakularnom PEUGEOT i-Cockpit®

najnovije generacije, iznimno zanosnom dizajnu, optimiranoj učinkovitoj konstrukciji, tehnološki naprednoj opremi, novi SUV PEUGEOT 3008 želi se ponajprije nametnuti kao veliki igrač. On će biti predvodnik nove game SUV vozila marke Peugeot na globalnoj razini.

Zadivljujuća unutrašnjost

Kada uđete u novi SUV PEUGEOT 3008, kao da ste ušli u neki drugi svijet, pun iznenađenja, originalan i visoke kvalitete. Pogled odmah privlači spektakularna, gotovo futuristička armaturna ploča. Taj skladan spoj napredne tehnologije čini PEUGEOT i-Cockpit® najnovije generacije, inovativni koncept koji je poljuljao ustaljena pravila uređenja vozačeva mjesta u automobilu. Njime je sve podređeno užitku i usredotočenosti vozača u prostoru s visokom tehnologijom.

Velik dodirni zaslon od 8’’ služi kao tablet postavljen u središtu armaturne ploče i opremljen je vrhunskom tehnologijom za reaktivniju i praktičniju upotrebu. Uz njega se nalazi šest prekidača koji podsjećaju na klavirske tipke, vrlo su elegantni i omogućuju izravan i stalan pristup glavnim funkcijama za udobnost: radiju, klima uređaju, navigaciji, postavkama vozila, telefonu i mobilnim aplikacijama.

Na instrumentnoj ploči u visini očiju prikazuje se digitalna slika visoke razlučivosti (dostupna u seriji), dijagonale 12,3’’ i futurističkih grafičkih elemenata. Može se u potpunosti podesiti i personalizirati te objedinjuje sve što vozač želi imati izravno u svom vidnom polju. Pet različitih načina prikaza koji se mijenjaju kotačićem na upravljaču omogućuju vozaču da po želji oblikuje instrumentnu ploču. Takozvani „personalizirani” način može se postaviti putem dodirnog zaslona i vozaču, među ostalim, omogućuje prikaz niza informacija: navigacije, sustava za pomoć u vožnji, parametara motora, putnog računala, podataka o vožnji itd. Estetiku svake konfiguracije naglašavaju animacije i prijelazi koji su pravi melem za oči.

 

Zanosan vanjski dizajn


Dizajn unutrašnjosti novog PEUGEOT 3008 jedinstven je na tržištu. Linije su vesele, kvaliteta uređenja vrlo je privlačna, a ugrađena tehnologija obećaje mnogo.

 
Taj se osjećaj nastavlja i na vanjskom dijelu. Novi PEUGEOT 3008 na prvi pogled ostavlja dojam i iznenađuje svojim snažnim izrazom. Njegov je izgled smion, pročišćen i jasan: to je SUV. Naime, novi PEUGEOT 3008 poprima sva obilježja svojstvena SUV vozilima:
     - okomit prednji kraj,
     - dug i vodoravan poklopac motora,
     - podignutu bočnu liniju karoserije,
     - široke zaštitne obloge (donji dio odbojnika, blatobrani, donji dio vrata),
     - velike kotače,
     - povišeno podvozje,
     - profilirane krovne nosače.

Svakoga tko iz bilo kojeg kuta pogleda novi SUV PEUGEOT 3008, najprije zapanji dojam visokokvalitetnog rada i vidljiva visoka razina završne obrade. Mnogi elementi pridonose tom ukupnom dojmu: istančano prilagođeni elementi, kromirani ukrasi odmjereno raspoređeni oko cijelog vozila, dvobojna karoserija itd. Rezultat je prava ljepota, odmjerenost i profinjenost. Tim izgledom vozilo postaje najmoderniji SUV na tržištu.

 

Stimulirajuće iskustvo vožnje...

 

U pogledu užitka u vožnji, ugled marke sa znakom lava već je dokazan, a stručnjaci marke koriste se svojim umijećem radi ostvarivanja novih pothvata kako bi ponudili vozila koja su najugodnija za vožnju na tržištu, neovisno o dimenzijama. Kada je riječ o SUV-u, izazov ipak nije beznačajan: povećano podvozje, povišeno vozačevo mjesto i težište... U toj kategoriji vozila, stilu se često daje prednost nauštrb vožnje.


Međutim, od prvih okretaja kotača, nastaje čarolija. Vozna su svojstva besprijekorna, a precizno upravljanje, vožnja, osjećaj okretnosti i sigurnosti to i dokazuju. No je li doista riječ o čaroliji? Naravno da nije. Taj je rezultat plod rada na temelju dugotrajnog iskustva, ali i najnovije najučinkovitije tehnologije.

Zahvaljujući novoj platformi EMP2 i priznatim voznim svojstvima, novi PEUGEOT 3008 pravi je spoj udobnosti i sasvim jedinstvenog ponašanja na cesti u segmentu C SUV. Njegovo je podvozje prilagođeno svakom motoru kako bi njegova povezanost s cestom bila dostojna ugleda marke sa znakom lava. Naposljetku, time se pridonosi uspješnom pothvatu smanjenja mase radi manje potrošnje goriva, veće pasivne sigurnosti i boljih performansi.


Novi PEUGEOT 3008 istinski je SUV, ali prije svega to je pravi PEUGEOT! Baš kao SUV, pokazuje izvrsne sposobnosti da napusti utabane staze, osobito zahvaljujući sustavu Unaprijeđeni Grip Control.
Taj sustav pojačanog prianjanja odlikuje se sljedećom opremom:
       - optimiran sustav protiv proklizavanja s pet načina prianjanja (Standard, Snijeg, Blato, Pijesak, ESP OFF) kojima se upravlja okretnom komandom na središnjoj konzoli,
       - posebne gume od 18’’ M+S (Mud & Snow),
       - Hill Assist Descent Control (HADC)
       - Pomoć pri spuštanju, nova funkcija za pomoć pri spuštanju koja omogućuje savršeno i potpuno sigurno upravljanje vozilom i njegovom putanjom na strmim nizbrdicama.

Taj je sustav inovativan jer se njime može zadržavati vrlo niska brzina vozila (3 km/h), što omogućuje bolji nadzor i veću sigurnost u tjeskobnim situacijama. Ta se funkcija  može aktivirati odgovarajućom tipkom na središnjoj konzoli.


Vozač i putnici mogu se prepustiti uživanju u vožnji! Svaka, čak i najkraća svakodnevna vožnja obogaćena je novim otkrićima. Taj novi PEUGEOT pravi je poziv na putovanje, prvoklasno putovanje uz izvrsnu zvučnu izolaciju i brojnu opremu za udobnost koja je uglavnom iznad tržišnih standarda:
      - obujmljujuća prednja sjedala oba su u opciji opremljena pneumatskim masažnim sustavom s osam masažnih točaka,
      - velik panoramski krovni otvor sa sjenilom i osvjetljenjem,
      - sustav Hi-Fi Premium FOCAL®, velik francuski simbol u području akustike.

U ekskluzivnoj suradnji s markom visoke klase FOCAL®, PEUGEOT prvi put u svijetu na vozilu nudi tvornički ugrađenu opciju Hi-Fi opremljenu tehnologijama FOCAL®.

 

…uz niz sustava za pomoć u vožnji…


Užitak u vožnji pojačan je kompaktnim upravljačem i prava je vrijednost za vozača koji može u potpunosti uživati u voznim svojstvima SUV-a, osobito zahvaljujući brojnim sustavima za pomoć u vožnji koji su mu na raspolaganju. Ti sustavi ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) najnovije generacije ublažavaju izvore opasnosti na cesti i nude čitav niz sigurnosne opreme:
     - Sustav automatskog kočenja u slučaju opasnosti (Active Safety Brake) i upozorenje na opasnost od sudara (Distance Alert),
     - aktivni sustav za upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka (Active Lane Departure Warning),
     - sustav praćenja pozornosti,
     - automatsko uključivanje dugih svjetala,
     - prepoznavanje prometnih znakova i preporučivanje brzine,
     - aktivni regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje (s automatskim mjenjačem),
     - aktivni sustav za nadzor mrtvog kuta.

U gradskoj vožnji vozač se može koristiti i sustavima za pomoć u određenim pothvatima, na primjer Visio Park (vidno polje od 360°) ili pak najnovija generacija sustava Park Assist.

 

... i stalnu povezanost s internetom...


Novi PEUGEOT 3008 baš je poput svojeg vozača: živi u korak s vremenom. Tako odgovara njegovoj potrebi da ostane povezan s vozilom i da može upravljati sasvim bezbrižno, zahvaljujući opremi kao što je funkcija Mirror Screen, indukcijski punjač za pametni telefon (uređaji su kompatibilni s normom Qi) ili pak navigacijski sustav 3D povezan s internetom.


Funkcija Mirror Screen omogućuje prikaz zaslona pametnog telefona na dodirnom zaslonu vozila radi optimalne upotrebe mobilnih aplikacija. Kompatibilna je s protokolima MirrorLink (pametni telefoni sa sustavom Android), Android Auto i Apple CarplayTM (od modela iPhone 5). Samo jednim pritiskom gumba smještenog na upravljaču, ta funkcija omogućuje upotrebu glasovnog prepoznavanja s pametnog telefona (S-Voice za Android i Siri za Apple). Tako se bez skretanja pogleda s ceste i sasvim sigurno, vozaču nude nove mogućnosti: telefoniranje, biranje glazbe, čitanje i sastavljanje tekstovnih poruka, odabir rute... Stalna se povezanost nastavlja!
Sve se te informacije nude vozaču na najjednostavniji i najintuitivniji mogući način. Sučelja koja se nude na novom modelu PEUGEOT 3008 omogućuju da sasvim bezbrižno upoznate sve funkcije!

 

Proizvedeno u Francuskoj

Novi PEUGEOT 3008 proizveden je u pogonu u Sochauxu, a svi pogonski sklopovi dobavljaju se iz francuskih tvornica Trémery i Douvrin. Zato će taj model od lansiranja nositi oznaku „Origine France Garantie”.

Novi PEUGEOT 3008 prvi je puta predstavljen javnosti na Salonu automobila u Parizu 2016., a njegova prodaja počela je u studenom na hrvatskom tržištu.