×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 65

Za nabavu dječjeg gastroskopa prikupljeno 50 tisuća kuna

v.v. | 22.12.2016. u 09:35h | Objavljeno u Sponzorirano

Gradska kavana Čakovec bila je organizator i domaćin Humanitarnog božićnog kviza održanog u utorak, 20. prosinca, s ciljem da Odjelu pedijatrije Županijske bolnice pomogne u prikupljanju sredstava za nabavu dječjeg gastroskopa.

Već na sam poziv za sudjelovanjem u ovoj akciji, sponzori i donatori odgovorili su uplatama na račun bolnice pa je do trenutka prvog pitanja u kvizu uplaćeno pedeset tisuća kuna.

KavanaQuiz 0837

U kvizu koji je vodio Robert Srnec, sudjelovali su gosti njegove radio emisije „Kavanske priče“ koja se četvrtkom od 16 sati emitira u programu Hrvatskog radija Čakovec.

U nasmijanoj atmosferi opća znanja odmjerili su timovi koje su predvodili: Branko Grašić (Metss), Hussein Saghir, dr.med. (ŽB Čakovec), Boška Ban Vlahek (Turistički ured Čakovec), Nikolina Babić (Pana), Nikola Budiša (LM Komunikacije), Matija Posavec (Međimurska županija), Miroslav Gakić (Gimnazija Josipa Slavenskog), Robert Grudić, dr.med. (ŽB Čakovec), fra Tomislav Božiček - Tomislav Novinščak, dr.med. (Župa sv. Antuna Padovanskog, Zavod za hitnu medicinu), Ivan Pranjić (Matica hrvatska Čakovec), Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID).

S minimalnom razlikom u bodovima poredak je na koncu bio takav da su treće mjesto podijelili Nikolina Babić i Miroslav Gakić, a ispred njih je tim Roberta Grudića. Prvo mjesto zauzela je ekipa MURID-a.

KavanaQuiz 0840

- Drago nam je da se toliko vas okupilo i da smo se uspjeli zabaviti, nasmijati, a opet učiniti nešto dobro. Puno nam znači senzibilitet donatora i sponzora, podrška društva općenito. Kako znate, naša bolnica jest u minusu, ali činimo puno da ti pokazatelji iduće godine budu drugačiji. Što se pedijatrije tiče, dječji gastroskop je nužnost jer sada tu dijagnostiku obavljamo zastarjelom opremom koja na koncu iziskuje da male pacijente šaljemo u druge centre. S novim uređajem bismo pouzdano mogli pružati usluge dijagnostike i pacijentima iz naše županije, i drugima. Posebno smo zahvalni Gradskoj kavani koja se nesebično upustila u organizaciju ove akcije - rekao je među ostalim ravnatelj bolnice Robert Grudić koji je došao u društvu voditelja Odjela pedijatrije Dejana Balažina, dr.med. i , dr.med.

- Svjesni smo ukupnog stanja bolnice, a posebno smo svjesni njezine kvalitete. Odaziv tvrtki koje su uputile svoje donacije svjedoči da prema našoj središnjoj zdravstvenoj ustanovi njegujemo poštovanje. Dječji gastroskop ćemo kupiti, to je sigurno - rekao je župan Matija Posavec.

Svoje donacije u novcu dosad su priložile tvrtke: Bernarda, Admiral, Ronis, Kinetika, DIZ-CNC, Prometal, Međimurjeplet, Pana, Metss, Moto-teks, Novi-net Internet, Rudi Express, Poliklinika Percač, SPP Varaždin, Neores, Printex, Estra, Agro Siladi, Media Soft.