FOTO Lumini podrhtavao od „nabrijanih“ vozila i - popusta

Varaždinske vijesti | 16.9.2018. u 18:14h | Objavljeno u Sponzorirano

Više od stotinu „tuniranih“ vozila iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine došlo je na Brzi i žestoki Lumini Style Show u Trgovački centar Lumini. Posebno iskustvo posjetiteljima je priuštio DB drag, tj. natjecanje u jačini automobilskih audio sustava. Kada su decibeli dosezali maksimum, posjetitelji su imali osjećaj kao da im tlo pod nogama podrhtava.

U trenutku kad je na motocikl sjeo Radislav Mihajlov, napetost se mogla rezati nožem.  Na oduševljenje okupljenih izvodio je iznimno atraktivne vratolomije.
„Uvijek dajem svoj maksimum bez obzira je li u pitanju trening, nastup ili natjecanje. Organizacija je bila na visokoj razini, a publika odlična“, kazao je Mihajlov.
Cijeli će dan u posebnom sjećanju ostati mališanima. Naime, mnogi od njih su prvi put sjeli za volan automobila. Uživali su u vožnjama autićima kojima su daljinski upravljali njihovi roditelji. Tinejdžeri su pak bili oduševljeni quadom.

Oni koji već imaju vozačku dozvolu, s užitkom su razgledavali stotinjak modificiranih vozila. Bilo je tu svih boja, oblika i prerada. Nekim je posjetiteljima najzanimljiviji bio car limb, tj. spuštanje vozila, a drugi su ostali zadivljeni ekstremnim preobrazbama automobila. Neki su toliko modificirani da im se više ne mogu prepoznati izvorni marka i tip.

Na najveći automoto događaj u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske tradicionalno dolaze i oldtimeri. Ove je godine u središtu pozornosti bio Cadillac Fleetwood Eldorado Convertible iz 1972. godine. Kao oličenje luksuza u svoje je doba nosio titulu Standard of the World. Dug je gotovo šest metara, a pokreće ga motor od 8200 kubičnih centimetara V8. Proizvedeno je svega oko sedam tisuća primjeraka tog automobila i malo ih je ostalo očuvanih do danas, pa su mnogi zaljubljenici u stara vozila sa strahopoštovanjem promatrali primjerak koji je stigao u Lumini.

Užareni asfalt s mirisom oktana cijelo su vrijeme dodatno prigrijavali DJ Nix i atraktivne hostese. Brzi i žestoki Lumini Style Show povod je i za Žestoki shopping. Pogodnosti te akcije vrijede do nedjelje (16. rujna) navečer.

Označeno u
Galerija slika