Breznički Hum slavi svoj dan: Predstavljene nove web stranice

Varaždinske vijesti | 11.11.2017. u 09:42h | Objavljeno u Našim krajem

Sveti Martin biskup zaštitnik je općine Breznički Hum, a ovogodišnje obilježavanje Dana općine započelo je dječjom predstavom "Šareni svijet" u kojoj su u petak prijepodne uživali školarci.

Odrasli su na svoje došli večernjim sadržajima koji su u vatrogasnom domu okupili tristotinjak žitelja Brezničkoga Huma i njihove goste. Uvodno se okupljenima obratio načelnik Brezničkog Huma Zoran Hegedić koji je tradicionalno već povodom općinskoga blagdana predstavio novi broj jedinoga općinskog glasila Humskog vjesnika i nove internetske stranice općine.

Tim je povodom otvorena i izložba slika nastalih na likovnoj koloniji Sveti Martin, koje će se naći na božićnoj aukciji slika i čiji će prihod biti uplaćen u humanitarne svrhe. Potom je uslijedila promocija zbirke pjesama naziva "Treptaj duše" i "Legendi i mitskih priča iz Brezničkog Huma" autorice Ružice Kišur Črlenec, koje je izdavački pomogla općina Breznički Hum.

Tom je prigodom autorica i pjesnikinja uručila zahvalnice pojedincima, institucijama i poduzećima koja su pomogla njene projekte. Među laureatima bio je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je tom prilikom naglasio odličnu suradnju Marofa i Huma zahvaljujući upravo kulturnim događajima koji su ova dva susjedna mjesta dodatno povezali. Tome u prilog govori i podatak kako su u kulturno-zabavnom programu uz Ružicu Kišur Črlenec sudjelovali Ženski vokalni sastav "Zipka" iz Novog Marofa, mladi glazbenici Lana Tukač, Marko Šafran, Korina i Karla Hegedić iz Huma, glazbenik Milko Kiš iz benda Hladno pivo te moderatorica programa Lidija Zečević.

Obilježavanje Dana općine Breznički Hum nastavlja se na samo Martinje u subotu 11. studenoga jutarnjim martinjskim prošćenjem, večernjim koncertom Limene glazbe i njihovih gostiju u općinskoj sportskoj dvorani, te pjevno-plesnim programom i igrokazom "Legenda o Svetom Martinu" dramske družine Ozana i Grofice Lujze u humskom Vatrogasnom domu.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u nedjelju u 10 sati, a potom će uslijediti Martinjski sejem i manifestacija "Starinski žmaki" uz narodno veselje u šatoru.

Označeno u
Galerija slika