Taverna u Jeruzalemu – jedinstveno ozračje za doživljaj koji se želi ponoviti

vv | 15.7.2023. u 19:20h | Objavljeno u Sponzorirano

Gostišče Taverna u Svetinju, zacijelo najpoznatiji ugostiteljski objekt na Jeruzalemskim brežuljcima i u Prlekiji, godinama je nezaobilazno odrediše na karti gastro i eno znalaca te znatiželjnika, a nakon pristupanja Hrvatske u EU još je pristupačnije.

taverna_napis-0474.jpg

Poželjeti ostati dulje

Nakon vožnje od svega pola sata ili malo više iz Varaždinske županije, pruža se prilika za uživanje u jedinstvenom pogledu s jedne od najljepših terasa u Sloveniji, budući da se Taverna nalazi na vrhu brežuljka. To pridonosi stvaranju doživljaja, koji se želi ponoviti zbog ukusnih gastro delicija i vina Kupljen, koja domaćin Dino Kruhoberec nudi u okruženju krajolika koji malo koga može ostaviti ravnodušnim. Pogled s Taverne, naime, pruža se sve do donje Austrije, zapadne Mađarske, Pohorja i Varaždina. Upravo zbog ovog, romantičnog pogleda s terase, kao i zaokružene pponude koja uključuje smještaj, neki će poželjeti ostati dulje.

taverna_-7T0C0721.jpg

Ugodan, topli interijer

Taverna je (pre)poznata po svom ugodnom, toplom rustikalnom interijeru i ambijentu u kojem se često nešto događa, bilo da su to prigodne ponude uz neki općepoznate blagdane i događaje, kao što je postavljanje klopoca u vinogradima 15. kolovoza. Tada je se preporuča rezervacija, koja se nudi i organiziranim skupinama koje žele koristiti zasebne prostorije ili cijeli objekt.

Taverna-notranjost-600x600.jpg

Od steakova do sezonskih jela

U glavnoj prostoriji, zatim na galeriji i lovačkoj sobi, podrumu, a ljeti i na vanjskoj terasi s pogledom na terasaste vinograde - uz nadaleko poznate mesne delicije, kao što su T-bone steak iz suhog zrenja i Tomahawk steak - Taverna nudi ukusnih lokalnih jela prilagođenih sezoni i ukusu gostiju, počevši od hladnih i toplih predjela te juha pa do jela po narudžbi, priloga i desertnih jela, a nisu zaboravljena ni najmlađi za koje se nude njima omiljena jela.

taverna_jeruzalem_pano.jpg

Vinoteka i degustacije

U vinoteci Taverne vina se mogu kupiti za vani i/ili kušati, uz prethodnu najavu kod većih degustacije. A paleta vrhunskih vina Kupljen, koja se nude u Taverni, toliko je bogata da se mogu zadovoljiti i najzahtjevniji vinoljupci. Tu su svježa voćna vina s etiketom Premium, kao što su šipon, chardonnay, sauvignon, rajnski rizling, pinot sivi, pinot crni... U ponudi su i vina dozrijevana u hrastovim bačvama iz linije Stars of Styria: Sirius, Passion, Aledbaran, Loona, White Star, Skywalker, Bellatrix, Red Star…

taverna-vinoteka.jpg

Smještaj i atrakcije

A ako se nakon nezaboravne večeri ili ručka poželi ostati – nema problema. Taverna ima dvokrevetne sobe i jednu trokrevetnu, uz koje su kupaonice, TV, Internet….Dulji otanak pruća priliku za užitaj u novim sadržajima. Naime, Taverna zajedno s okolicom očarava i lokalnom baštinom. U Prlekiji se, osim kulinarskih uživanja i degustacija domaćih specijaliteta i vina, može opustiti i u termama te znamenitostima. U blizini je (slovenski) Jeruzalem, koji je nazvan po križarskom redu tu smještenom nakon povratka iz križarskog rata u XIII. stoljeću, tu je i posljednji mlin na Muri pa Ormoški dvorac…

taverna_sobe.jpg

Gostišče Taverna

Jeruzalem–Svetinje 21

11:00 - 23:00 (ponedjeljak - nedjelja)

Kontakti za rezervacije:

Tel: +386 (0) 2 7194 128

Mobitel: +386 (0) 41 920 500

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.