JAVNI POZIV Besplatan program obrazovanja za varaždinske poduzetnice i poduzetnike

VVM | 4.8.2023. u 10:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Akademija za poduzetništvo 6.0'

Pučko otvoreno učilište Varaždin pokrenulo je 04.08.2023. godine Javni poziv za upis u besplatan program neformalnog obrazovanja za poduzetništvo pod nazivom “Akademija za poduzetništvo 6.0 – Absolute Beginners“.

261664485_4611875952234434_8130615829257019319_n.jpg

POU_DX.jpg

Riječ je o programu za stjecanje poduzetničkih znanja i vještina usmjerenih na apsolutne početnike, u prijevodu – pojedince koji imaju poslovnu ideju, ali im je potreban dobar poslovni i financijski plan da ju zaista i pokrenu i eventualno zatraže sredstva za samozapošljavanje. Kao svake godine, i ovogodišnji program definiran je kroz module i ishode predavanja, ali konkretan sadržaj predavanja izrađuje se tek po odabiru svih polaznika i definiranju individualnih potreba svakog polaznika. Metodologija rada temelji se na praktičnom pristupu i interakciji, pojedinačnom i grupnom radu, izradi projektnih zadataka i završnog rada. Završni zadatak definira se već u III. modulu, a na kraju svih predavanja svaki polaznik izlaže svoj zadatak pred Stručnom komisijom koju čini nekoliko predavača, koji daju osvrt i upute za poboljšanje poduzetničke ideje. Prezentacija završnog rada održava se u tajnosti, ne pred svim polaznicima niti predavačima, radi zaštite poslovne tajne i poduzetničkih ideja polaznika.

Libor-Weiser-II-generacija-1.jpg

“Ovakav način rada predstavlja jedno od bitnih načela Akademije, a to je fleksibilan, ažuran i tailor made pristup u osmišljavanju i provedbi programa prilagođenih potrebama poduzetnika/ca“ - izjavljuje Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica POU Varaždin koja osobno koordinira organizaciju i provedbu programa.

Rok za prijavu ističe 04.09.2023. godine u 00:00 sati, a sve detalje možete pronaći na linku: https://azp.hr/programi/osnovni-basic-program-i/

Na Javni poziv mogu se prijaviti svi zainteresirani pojedinci koji zadovoljavaju sljedeće kriterije:

  • imaju prebivalište na širem području grada Varaždina (uključujući prigradska naselja)

  • imaju poslovnu ideju, ali još nemaju registrirani poslovni subjekt – apsolutni početnici

  • planiraju pokrenuti poslovni subjekt na području grada Varaždina (uključujući prigradska naselja)

  • ispune online prijavni obrazac dostupan na gornjem linku.

Sudjelovanje u programu je za sve odabrane polaznike/ce potpuno besplatno. Program financira Grad Varaždin kroz dotacije za programe javnih potreba. Polaznike bira Stručna komisija koja se sastoji od dva predavača i ravnateljice POU Varaždin. Godišnje se odabire do 15 polaznika/ca, ovisno o interesu i broju prijavljenih kandidata.

Ova šesta po redu generacija imat će priliku kompletno razraditi svoju poslovnu ideju uz vrhunske stručnjake i praktičare, jer svi predavači su iskusni i uspješni poduzetnici. Da je riječ o ozbiljnom obrazovnom programu svjedoči fond od ukupno 166 nastavnih sati podijeljenih u osam modula, dok je posljednji deveti modul rezerviran za završni zadatak. U njemu će polaznici pokazati sve što su naučili i primijeniti ta znanja i vještine za unaprjeđenje svog poslovnog modela i plana.

343629901_1035052544138744_895306087054793643_n1.jpg

“Vjerujem da je priča Akademije pozitivna i uspješna, jer se temelji na win-win-win načelu. To znači da svi od Akademije imamo koristi – predavači koji dobivaju jednu novu korisnu referencu, polaznici koji uče od uspješnih kolega, POU Varaždin kojem stvaramo odlične reference i primjere dobre prakse za nove uspješne programe i naposlijetku Grad Varaždin koji može reći da ima ustanovu putem koje izravno pomaže razvoju poduzetništva kroz znanje.“ – ističe ravnateljica Velimirović Vukalović.

Akademija za poduzetništvo – Vaš pr(a)vi potez!

www.azp.hr

POU_plakat.jpg