I-VENT Svježi zrak za bolju kvalitetu života!

VVM | 16.4.2024. u 12:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Ventilacijski sustavi osiguravaju stalan dotok svježeg zraka. Tehnologija automatski odvodi ustajali zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi svježi filtrirani zrak.

I-Vent na hrvatsko tržište dovodi inovativne, učinkovite i provjerene sustave za ventilaciju koji osiguravaju sigurnu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja te istovremeno nude trajno rješenje za sve poteškoće sa suvišnom vlagom i plijesni.

Bilo da se radi o novogradnjama ili adaptacijama starijih zgrada ventilacijski sustavi i-Vent će se pokazati kao prikladno rješenje. Decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Time ćete postići optimalnu razinu vlage u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšati kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

lunoskuca.jpg

Ventilacijski sustavi osiguravaju stalan dotok svježeg zraka. Tehnologija automatski odvodi ustajali zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi svježi filtrirani zrak. Na taj način spriječava nastanak plijesni i pojavu grinja, a onemogućuje i stvaranje propuha te prodor vanjske buke i prašine. U konačnici štedi energiju jer nije potrebno ponovno zagrijavati prostoriju.

Kako se Fran riješio plijesni

Svoja iskustva s ugradnjom ventilacijskog sustava i-Vent podijelio je i Fran Iveta iz Ponikvi, pored Ivanca. Fran se s obitelji uselio u kuću starije gradnje, a problemi s plijesni počeli su nakon što su na kući ugradili novu PVC stolariju.

- Imali smo velikih problema s vlagom i plijesni. Pokušali smo svašta, od češćeg prozračivanja kuće do odvlaživača. Vlaga je iznosila od 70 do 82%. Bilo je nepodnošljivo, zidovi su bili crni od plijesni. Jedan ormar smo bacili jer se plijesan sa zidova proširila na ormar i u odjeću. I kutna garnitura nam je poplijesnivila. Plijesni je bilo na svim vanjskim zidovima - opisuje Fran, a svoje su probleme riješili pomoću ventilacijskog sustava i-Vent kojeg su ugradili u sve prostorije, osim hodnika.

- U spavaću i dječju sobu ugrađena je po jedna pasivna ulazna jedinica. U dnevnom boravku i kuhinji, koje čine zajednički veći prostor, ugrađene su po jedna rekuperatorska jedinica s akumulatorom topline u svaki dio prostorije (što znači ukupno dvije jedinice), a u kupaonicu je ugrađena izlazna jedinica. Na taj smo način smo dobili non-stop strujanje zraka tijekom cijelog dana i noći, s minimalnim gubitkom energije - opisuje Fran Iveta.

lunos_zdravlje2.jpg

Zbog čega može doći do stvaranja vlage?

Vlažnost zraka u prostoru se povećava ako nema adekvatne ventilacije zraka prilikom obavljanja osnovnih životnih aktivnosti. Neke od najčešćih aktivnosti koje povećavaju vlažnost zraka u kućanstvu su tuširanje i kupanje, sušenje rublja te kuhanje, kao i prisutnost biljki, kućnih ljubimaca, pa i samih ljudi. Isto tako, jesen je doba kad je vlaga u zraku najveća pa i to utječe na stanje unutar doma. Većina nas funkcionira na način da provjetravanjem prostorija nastojimo pročistiti zrak u životnom prostoru, ali takvo rješenje može dovesti do dodatnih problema koja nosi pojedino godišnje doba, kao što su komarci ljeti, pelud u proljeće, vlaga te stvaranje plijesni u jesen i hladnoća zimi.

Ukoliko ugradite prozore s iznimnim toplinskim karakteristikama, i otvorite prozore, budući da nema dovoljno pravilne ventilacije, prostor ne "diše", posljedica su problemi radi lošeg zraka u prostoru. U tom slučaju se plijesan pojavljuje oko prozora, kondenzat se skuplja na površinama, višak vlage se upija u zidove i oni cvjetaju. U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave gljivica i plijesni.

kitchen-2165756_1280.jpg

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage a time i plijesni.

Koliko je bitan ventilacijski sustav?

Ventilacijski sustavi osiguravaju stalan dotok svježeg zraka u prostoriju, a prednosti ugradnje su pritom mnogostruke. Tehnologija automatski odvodi potrošeni zrak s neugodnim mirisima, kao i suvišnu vlagu te štetne čestice, a dovodi u stan svježi filtrirani zrak. Na taj način sprječava nastanak plijesni i pojavu grinja, a onemogućuje i stvaranje propuha te prodor vanjske buke i prašine. U konačnici i štedi energiju jer nije potrebno ponovno zagrijavati prostoriju, a i smanjuje račune jer ako vlaga u stanu iznosi 70 posto onda je potrebno utrošiti čak 26 posto više energije za grijanje. Ugradnjom ventilacijskog sustava omogućujete protok zraka unutar doma te time sprječavate nastajanje vlage i plijesni dugoročno.

Za više informacija posjetite web stranicu www.i-vent.com ili nazovite 099/545-9990 tijekom radnog vremena.

i-Vent.jpg