Župan Čačić: "Jamstva koja sam ja potpisao za Uljanik nisu pala, a sva druga su pala"

| 28.3.2019. u 13:19h | Objavljeno u Aktualno

- Odgovornost ove Vlade je u nesposobnosti da donese odluku o stečaju, a ta priča da je SDP potpisivao jamstva, a da mi sada ispaštamo je laž jer je trećinu jamstava potpisao ministar Marić, i to pola od toga s MOST-ovim ministrom Panenićem, a pola s ministricom Dalić. Jedino što je lako provjerljivo je to da jamstva koja sam ja potpisao nisu na naplati, a potpisao sam jamstva od 130 milijuna dolara, no moja nisu pala, a sva druga su pala i to je zanimljivo - rekao je varaždinski župan Radimir Čačić na današnjoj konferenciji za medije koju je organizirala Narodna stranka - Reformisti.

Tim se komentarom, između ostalih tema, osvrnuo na prozivke HDZ-ova saborskog zastupnika Anđelka Stričaka koji se oglasio priopćenjem u kojemu proziva Čačića da se sada zalaže za stečaj Uljanika dok je u ranijim Vladama kao ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade potpisivao jamstva za Uljanik i tada nije bio protiv toga.

- Nije problem u jamstvima. Država svugdje u svijetu garantira isporuku velikih brodova ali je odgovornost ministra gospodarstva i ministra financija da zna kome daje jamstva i da prati što se s njima događa, a tu je napravljen propust. Ministri nakon Čačića i Linića, čija jamstva nisu pala, potpisali su jamstva koja su pala i koja padaju jer se nije pratilo što se događa, a u zadnje tri godine brodovi se nisu isporučivali - kazao je Čačić.

 

 

Označeno u