ŽO HDZ: Spremni smo preuzeti odgovornost za obnašanje vlasti u gradu i županiji

V.M./Varaždinske vijesti | 13.5.2016. u 09:17h | Objavljeno u Aktualno

Na sinoćnjoj izbornoj Skupštini Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije većinom glasova delegata za predsjednika stranke izabran je dosadašnji predsjednik Anđelko Stričak.

Od ukupno 282 izaslanika, Stričak je dobio 198 glasova, dok je njegov protukandidat Denis Kovačić dobio 82 glasa. Izabrani su i članovi za Županijski i Nadzorni odbor.

ŽO HDZ-a danas se oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:


Dosadašnji predsjednik Županijske organizacije HDZ Varaždinske županije Anđelko Stričak i sljedeće četiri godine bit će na čelu najveće političke stranke u Varaždinskoj županiji. Tako je odlučilo 198 od ukupno 282 izaslanika Izborne skupštine koja je održana u četvrtak navečer u varaždinskom hotelu Turist.

Uz Stričaka, kandidat za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a bio je i aktualni pomoćnik ministra zdravlja Denis Kovačić, ali je nakon predstavljanja programa velika većina sudionika izborne skupštine povjerenje dala saborskom zastupniku i dosadašnjem predsjedniku stranke na županijskoj razini.

Odlučili su se tako za nastavak politike kojom HDZ u Varaždinskoj županiji u posljednje četiri godine stalno jača i ostvaruje sve bolje izborne rezultate, što bi se trebalo potvrditi i na predstojećim lokalnim izborima 2017. godine. Baš su i pripreme za ostvarenje još boljeg rezultata na tim izborima bile u fokusu programa rada oba predsjednička kandidata, uz naglasak na još čvršćem zajedništvu i jačanju rada temeljnih i općinskih organizacija.

Denis Kovačić govoreći o motivima svoje kandidature rekao je da HDZ može i mora bolje, ali je dodao da bez obzira koji od kandidata dobije povjerenje izaslanika, HDZ u Varaždinskoj županiji nastavlja jedinstveno djelovati s ciljem povratka na nekadašnju razinu utjecaja u političkom životu Varaždinske županije.

Anđelko Stričak poručio je da je HDZ Varaždinske županije spreman preuzeti odgovornost za obnašanje vlasti u Gradu Varaždinu, ali i drugim jedinicama lokalne uprave gdje to za sada nije slučaj, kao i na županijskoj razini. U tom smislu, HDZ Varaždinske županije i nadalje će se zalagati za ostvarenje boljih gospodarskih, komunalnih i životnih uvjeta u svim sredinama, a zahvaljujući primjerenoj zastupljenosti u tijelima izvršne vlasti na državnoj razini mnogi su projekti već pokrenuti ili će se ostvariti u narednom razdoblju.

Sudionike Izborne skupštine HDZ Varaždinske županije pozdravio je i dr. Josip Križanić, član Predsjedništva HDZ i zastupnik u Saboru RH koji je naglasio da će HDZ u suradnji s ostalim partnerima u Domoljubnoj koaliciji i Mostom, unatoč složenim okolnostima i mnogim podmetanjima, nastaviti s provođenjem reformskih ciljeva za što su im povjerenje na proteklim parlamentarnim izborima dali građani.

Na Izbornoj skupštini HDZ Varaždinske županije izabran je Županijski odbori u sastavu: Domagoj Bačani, Dubravko Besek, Martina Bistrović, Marin Bosilj, Silvija Cupar Bilić, Josip Čelig, Krešimir Čop, Nadica Dreven Budinski, Željko Dvekar, Damir Habijan, Viktorija Horg, Nenad Horvatić, Ivica Hrenić, Mirjana Jambriško, Siniša Jenkač, Krunoslav Jurgec, Goran Kaniški, Dragutin Kišić, dr.sc. Josip Križanić, Josip Krtanjek, Vladimir Kurečić, Vladimir Lacković, Ljubomir Leskovar, Ivo Loborec, Dragutin Mateković, Goran Ratkajec, doc.prof.dr.sc. Milan Rezo, Andrija Smoljak, Zlatko Šantavec, Božo Ščuric, Ivan Šinko, Zoran Tržec i Dražen Zebec.

Izabrani su i članovi Nadzornog odbora: mr. sc. Marijan Blažin, Marijan Kostanjevac, Josip Plahtarić, Andreja Stjepić Mavrek i Vladimir Vuger, te izaslanici za 18. Opći sabor HDZ-a koji će se održati u Zagrebu.