Živi zid Varaždin: Gradski socijalni stanovi dodjeljuju se prema podobnosti

| 26.2.2016. u 10:17h | Objavljeno u Aktualno

Desetak aktivista Živog zida Varaždinske županije jutros je prosvjedovalo pred varaždinskom Gradskom vijećnicom kako bi upozorili na nepravilnosti kod dodjele gradskih socijalnih stanova.

Kako je upozorila Ana Govedić, aktivistica Živog zida, razlozi prosvjeda su dugogodišnja problematika gradskih socijalnih stanova.

- Radi se o tome da se gradske vlasti, povjerenstvo, nadležni i zaduženi za dodjelu gradskih socijalnih stanova ne pridržavaju kriterija za dodjelu tih stanova. Mnogobrojni socijalni stanovi po gradu su prazni i propadaju, a sirotinju ne samo da ih se baca na ulicu nego plaćaju visoke stanarine - kaže Govedić.

Ima primjera i onih, kaže Govedić, koji su dobili po dva stana, a uopće nisu bili na listi.

- Ima puno ljudi koji su primjerice dobili po dva stana od grada, nazovimo ih podobni, a nikad nisu bili na listi. Ja sam korisnik gradskog socijalnog stana. U zgradi u kojoj ja stanujem gospođa je dobila stan koja nikad nije bila na rang listi. U Biškupcu su prazni stanovi, u Hrašćici. Postoji slučaj korištenja gradskog stana kao vikendice. Gospođa koja živi u Engleskoj, u Hrašćici ima gradski socijalni stan. Ne znam kako je to moguće. Želimo da Grad službeno reagira s istinom - poručili su aktivisti Živog zida.

Za sljedeću akciju, članovi varaždinskog Živog zida najavljuju prosvjed pred balama u Brezju.

20160226_090457_1.jpg