Županijski vijećnici o žilet-žici: To je zlo protiv kojeg se treba boriti Foto: VV arhiva/ilustracija

Županijski vijećnici o žilet-žici: To je zlo protiv kojeg se treba boriti

| 22.12.2015. u 10:04h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici županijske skupštine vijećnici su postavili pitanja i o žilet-žici koja je postavljena na granici sa Slovenijom, a o čemu smo pisali u Varaždinskim vijestima.

Prvi je pitanje postavio vijećnik Vlaisavljević navodeći kako je spomenuta žica zlo. S njim su se složili i župan Štromar i dožupan Alen Kišić, ali i HDZ-ova Viktorija Horg.

- Žilet-žica je zlo protiv kojeg se trebamo boriti - rekao je dožupan Kišić.

S obzirom da su se složili svi vijećnici, Varaždinska će županija uputiti inicijativu prema Ministarstvu unutarnjih poslova protiv žilet-žice. Stoga je dopunjen dnevni red upravo s tom točkom.

Tijekom aktualnog sata našlo se i pitanje o ćirilici. Tako se HDZ-ov Dvekar osvrnuo na nedavnu proslavu Krsne slave u Varaždinu, gdje je Sekulić u šali rekao kako bi mogli u Grad Varaždin slati dopise na ćirilici. Dožupan Kišić mu je na to rekao kako ga moli da ne kvari odnose sa srpskom nacionalnom manjinom zbog, kako je rekao, bezazlene šale.

Vijećnici su raspravljali i o komunalnim pitanjima, a postavljena su i pitanja o izgradnji i dogradnji bolnice, a HDZ-ovog Stričaka zanimalo je i ima li u Gradu Varaždinu slučaja sukoba interesa.