FOTO: Udruga žena Katarina Zrinski organizirala humanitarni koncert

I.D./Varaždinske vijesti | 29.10.2015. u 17:04h | Objavljeno u Aktualno

Udruga žena Katarina Zrinski grada Varaždina i Varaždinske županije sinoćnjim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održala je još jednu u nizu uspješnih humanitarnih akcija.

Novčani prilozi i ovog su se puta prikupljali za Udrugu Stakleno zvono koja okuplja djecu, mlade i odrasle s poremećajima iz spektra autizma. Tako su posjetitelji koncerta nakon jednosatnog uživanja u glazbi, mogli donirati sredstva za stakleni zvončić koji su izradili članovi Udruge Stakleno zvono.

Damir Habijan, povjerenik HDZ-a Grada Varaždina prilikom svog pozdravnog govora istaknuo je da glazba predstavlja univerzalni jezik.

- Glazba je jedna univerzalna vrijednost čovječanstva, nenadmašiva. To je jedna od temeljnih vrijednosti za koju se zalažemo i mi. Povezivanje, spajanje, a ne podjele i gledanje u prošlost. Ako ćemo na tom temelju postupati u budućnosti, onda idemo prema našem cilju, a to je bolji grad Varaždin i bolja domovina – istaknuo Habijan.

Kako je naglasila Otilija Cvetko, predsjednica Udruge žena Katarina Zrinski grada Varaždina, Udruga će i dalje provoditi humanitarne akcije. Dodala je da udruga s ponosom nosi ime Ane Katarine Zrinski, koja je poznata kao prva žena u banskoj Hrvatskoj koja se bavila ne samo prevođenjem, nego je i sama pisala književne tekstove, te je odlučno podržavala protuhabsburšku politiku svoga supruga u vrijeme Zrinsko-frankopanske urote.

Prisutne je pozdravila i predsjednica Udruge žena Katarina Zrinski Varaždinske županije Nadica Dreven-Budinski i zahvalila članicama na svim dosadašnjim humanitarnim akcijama u kojima su sudjelovale.

Nakon nastupa Komornog zbora Ivan Filipović, pod ravnanjem dirigenta Gorana Jerkovića, Filipa Faka na klaviru, sopranistice Monike Cerovčec i glumaca Ivane Zanjko i Roberta Plemića koji su kazivali stihove pjesama Ane Katarine Zrinski, prisutne je pozdravio predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Stričak je podsjetio kako je upravo prije godinu dana ovakvoj svečanosti prisustvovala i današnja predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Točno prije godinu dana ovdje smo otpjevali Jaltu Jaltu s našom predsjednicom i to su vrlo lijepi trenuci kojih se danas rado prisjećam. Danas želim zahvaliti našim Katarinama na vrlo lijepom koncertu, kao i na njihovom trudu i radu kroz ostale humanitarne akcije – zahvalio je Stričak i podsjetio prisutne kako su pred nama još jedni izbori, oni najvažniji.

Mi smo Domoljubna koalicija, sama riječ govori da su nam temeljne vrijednosti dom i ljubav, a to je ono što je najvažnije kako bi naša budućnost bila bolja. Stoga koristim priliku da vas sve još jednom pozovem da izađete na izbore 8. studenog i svoj glas date Domoljubnoj koaliciji – zaključio je Stričak.

 

Galerija slika