FOTO: Vrdoljak (HNS) iz Varaždina poručio da s ovakvim HDZ-om ne idu u suradnju Foto: Krešo Đurić

FOTO: Vrdoljak (HNS) iz Varaždina poručio da s ovakvim HDZ-om ne idu u suradnju

M.P./Varaždinske vijesti | 1.4.2016. u 18:43h | Objavljeno u Aktualno

Predrag Štromar i Matija Posavec, župani Varaždinske i Međimurske županije, danas poslijepodne u Varaždinu su ugostili stranačke kolege Ivana Vrdoljaka, Anku Mrak Taritaš te Srđana Gjurkovića.

Pressica, a i skup koji trenutno traje u Velikoj koncertnoj dvorani HNK-u, održan je u sklopu unutarstranačke kampanje pod sloganom „Otvoreni izazovima“, a uoči Izbornog Sabora HNS-a zakazanog za 16. travnja.

Posavec, kandidat za predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, kazao je da je stranka na sjeverozapadu Hrvatske jaka budući da je dala dva župana u čijim se županijama provode projekti koji mogu biti primjer čitavoj Hrvatskoj.

- Kolega Štromar i ja možemo ponuditi projekte poput efikasnije javne uprave, pomoći umirovljenicima, studentima, poljoprivrednicima i ostalima, a što može biti slika cijele Hrvatske. Nakon što se kadrovska struktura unutar HNS-a posloži, spremni smo za ponovno preuzimanje vlasti u Hrvatskoj - najavio je Posavec.

Štromar je pak istaknuo da se na skupu u Varaždinu predstavljaju jaki ljudi stranke te najavio još veću snagu i kvalitetu stranke.

- Podsjećam da je HNS na posljednjim parlamentarnim izborima ovdje osvojio više od 50 posto svih preferencijalnih glasova koje je ostvario HNS, no znamo da možemo i više. Cilj nam je preuzimanje vlasti u Hrvatskoj jer ovo ne ide u dobrom smjeru. Ankete govore da smo slabi, no na svakim izborima dokazujemo svoju snagu. Posljednji su primjer izbori u Cestici tako da trebamo pratiti izbore, a ne ankete - poručio je Štromar, inače kandidat za zamjenika predsjednika stranke.

Vrdoljak, kandidat za predsjednika HNS-a, pohvalio je pak dvojicu župana.

- Naša dvojica župana dijele prvo mjesto na listi najboljih, a svi su ostali iza njih. Svi smo u stranci ponosni na njih i njihove rezultate - naglasio je Vrdoljak osvrnuvši se i na aktualnu situaciju u državi.

- Izazovi u Hrvatskoj su ekstremizam i populizam koji moraju biti isključeni iz društva i politike. Takva politika nikad neće biti naš partner. Privatizacija domoljublja druga je stvar koju treba zaustaviti. Svi smo mi domoljubi, no mi volimo zemlju na drugačiji način, na bolji način. Borimo se za interese Hrvatske, za svako dijete, za njegovu majku i oca. Tako se pokazuje moderno domoljublje - istaknuo je Vrdoljak.

Na novinarski upit zašto kandidat za novog predsjednika HNS-a ne dolazi sa sjevera, odgovorio je da je unutar stranke procijenjeno da je petorka koja se danas predstavila najbolja, što je potvrdio i Štromar.

- Prije sedam godina nitko me nije natjerao da se kandidiram za župana već je to dogovoreno u stranci. Usto, nitko me nije natjerao da budem posljednji na listi za 3. izbornu jedinicu na posljednjim parlamentarnim izborima jer je i to dogovoreno u stranci. Sada je isti slučaj, u stranci je dogovoreno da je najpametnije da budem kandidat za zamjenika predsjednika - napomenuo je Štromar.

Na novinarsko pitanje postoji li ikakva mogućnost koalicije sa Čačićevim reformistima, Vrdoljak je odvratio da takva koalicija nije potrebna, a slično je glasio i njegov odgovor na pitanje o eventualnoj koaliciji s HDZ-om.

- Mi s ovakvim HDZ-om ne idemo u suradnju. Ponavljam, ekstremizam i populizam moraju izaći iz politike i ne možemo biti partneri s nekim tko ima crnokošuljaše. Nemamo nijednu dodirnu točku s HDZ-om i isključujemo koaliciju s njima - zaključio je Vrdoljak.

Galerija slika