Vijećnici ponovo upozorili na probleme u 7. MO Varaždin „Biškupec“

V.V. | 27.10.2016. u 19:09h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnici vijeća 7. MO Varaždin „Biškupec“ Stjepan Cepanec, Nevenka Kobal, Ljubica Makar, dr. Mirjana Kolarek Karakaš, Siniša Lacković, Nedeljko Novak, Aurelija Šemiga, Elvis Šegović i Juraj Rožić, iskoristili su sunčano popodne za radni sastanak družeći se s građanima na Trgu Ivana Perkovca u Biškupcu.

Gospodin Renato Vitez ponovo je upozorio na prometne probleme u Športskoj ulici. Iako je u Jalkovcu postavljen znak kojim se zabranjuje promet u smjeru Biškupca kamiona dužih od 10 metara mnogi se toga ne pridržavaju u što su se vijećnici i sami uvjerili na terenu. Na problem neograđenog dječjeg igrališta koje je sa svih strana okruženo opasnim prometnicama vrlo se kritički osvrnuo gosp. Jurica Rusman. U vrijeme blagdana Svih Svetih aktualan je i problem nedovoljno dobrog uređivanja groblja u Biškupcu. Gospodin Ivan Canjuga napominje da je potrebno održavati čemprese i uz vanjsku ogradu groblja.

Uređena autobusna stanica u Biškupcu nažalost još uvijek ne koristi svojoj namjeni jer gradski autobusi ne prometuju tim naseljem. Zbog toga vijećnici 7. mjesnog odbora Varaždin zahtijevaju od gradskih službi i koncesionara da prometovanje postojeće “ Linije 2“ gradskog prijevoza urede na način tako da autobus skreće sa Zagrebačke ulice u Mažuranićevu, vozi prema Biškupcu, prolazi ulicom Mirka Kolarića te ponovo izlazi na Zagrebačku. Sukladno tome autobusne stanice nalazile bi se na početku Mažuranićeve uz Zagrebačku ulicu, na trgu Ivana Perkovca te kod Društvenog doma u ulici M. Kolarića 23. Također je nužno da svaki drugi prolazak „Linije 2 „ bude u drugom smjeru obilaska kako bi se omogućio lakši dolazak i povratak putnika.

Predsjednik vijeća Juraj Rožić predao je službeni zahtjev za uspostavu gradskog autobusnog prometa kroz Biškupec gradskoj službi još u rujnu ali do sada odgovora nema. Isto pitanje je na sjednici Gradskog vijeća postavio i vijećnik Stjepan Cepanec. Zbog nadolazećeg lošijeg vremena, kada je povećana potreba za gradskim prijevozom i velikog nezadovoljstva i ogorčenosti naših sugrađana takvim odnosom gradske vlasti, biti ćemo primorani na tu temu sazvati prosvjedni zbor građana ako se problem ne riješi u roku od 15 dana ističe Rožić.

Gradski autobusi moraju početi prometovati puno ranije kako bi ga mogli koristiti i građani koji rade od 6 sati ujutro a isto tako da se uvede i kasna linija za one čije radno vrijeme završava u 22 sata. Također je nužno da se izmjeni vozni red na način da se autobusi sa svih linija nađu u isto vrijeme na istoj stanici (autobusni ili željeznički kolodvor) i tamo se zadrže 5-10 min. To bi omogućilo putnicima da presjedaju na druge linije što do sada nažalost nije bio slučaj. - zaključio je Juraj Rožić – predsjednik vijeća 7. Mjesnog odbora Varaždin „Biškupec“

Galerija slika