Vijećnici HDZ-a najaktivniji na sjednicama Županijske skupštine Foto: Krešimir Đurić

Vijećnici HDZ-a najaktivniji na sjednicama Županijske skupštine

D.P./Varaždinske vijesti | 22.7.2016. u 12:52h | Objavljeno u Aktualno

Prema statistici o trogodišnjem djelovanju članova i tijela Skupštine Varaždinske županije, deset vijećnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) su bili najaktivniji na skupštinskim sjednicama, izvijestili su danas varaždinski HDZ-ovci.

Istaknuli su kako su postavili su ukupno 209 vijećničkih pitanja što je bilo gotovo pola od svih postavljenih pitanja tijekom aktualnog sata (46,34 posto).

Naime, tijekom 25 održanih sjednica županijske skupštine postavljeno je ukupno 451 pitanje, a vijećnici su 394 puta sudjelovali u raspravama.

- Pitanja koje su županijskim i državnim čelnicima postavljali vijećnici HDZ u županijskoj skupštini uglavnom su se odnosila na djelovanje institucija i inicijative koje su, nažalost, najčešće ostajale bez valjanog odgovora nadležnih tijela - priopćili su danas iz varaždinskog HDZ-a te istaknuli kako su i po broju podnesenih inicijativa u protekle tri godine bili najaktivniji.

Jednako tako, njihova je aktivnost bila vrlo zapažena i u skupštinskim raspravama.

- Iako vijećnici HDZ-a u Skupštini Varaždinske županije predstavljaju 24,39 posto svih vijećnika, svaka treća skupštinska rasprava bila je rasprava vijećnika iz redova HDZ-a. Od 394 zabilježenih rasprava, vijećnici HDZ-a su se za riječ javljali čak 131 puta - ističu.