Večer poezije povodom Dana žena u organizaciji Ogranka HNS-a Gornji Kućan

J.Š./Varaždinske vijesti | 13.3.2018. u 14:39h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U nedjelju, 11. ožujka u Vatrogasnom domu Gornji Kućan održana je Večer poezije u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena u organizaciji Ogranka HNS-a Gornji Kućan Podružnice Varaždin.

Večer poezije otvorila je Andreja Blazinarić, predsjednica Ogranka HNS-a Gornji Kućan. U ugodnoj atmosferi prisutni su mogli uživati u pjesmama, koje je sama autorica Nada Rukav-Bogojevic čitala, ali i za svaku od pročitanih pjesama ukratko objasnila kako i zbog čega su napisane.

- Žene su doista čvrste poput kamene hridi, hrabro podnose sve što im život nosi. Nesebično, s puno ljubavi i pažnje čine sve što je u njihovoj moći za svoje bližnje, za pojedinca i doprinose razvoju cjelokupnog društva. One pronalaze izlaz kada ga nitko drugi i ne vidi jer su uporne i snažne. No, zaboravljaju da svojim angažmanom, trudom i požrtvovnošću vrijede više nego i same sebi žele priznati – zaboravljaju koliko vrijede. Zato hvala dragoj Nadi Rukav Bogojević i svima koji im poklanjaju stihove kako bi ih podsjetili koliko su zapravo važne – istaknula je Blazinarić.

Večeri poezije prisustvovali su i Glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja gđa Jelena Zrinski Berger, predsjednik Podružnice HNS-a Varaždin Mario Sambolec, zamjenik predsjednika Enriko Parlaj, te predsjednica mladih HNS-a Petra Bakšaj.

- Međunarodni dan žena obilježili smo brojnim događanjima poput podjele jaglaca u ograncima diljem Grada, donacijom Ženske incijative HNS-a Utočistu Sv. Nikola, a Večer poezije lijep je način da zaokružimo ovu divnu priču – rekao je Sambolec.

Nakon programa i druženja prisutnima su uručeni i jaglaci kao poklon Podružnice HNS Varaždin, koje su podijelili predsjednik Mario Sambolec i zamjenik predsjednika Enriko Parlaj.