Tomislav Lazar HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Cestica

| 29.2.2016. u 10:35h | Objavljeno u Aktualno

Mladi HDZ-ovac Tomislav Lazar i nestranački Antun Daljavec kandidati su HDZ-a za načelnika i zamjenika načelnika na prijevremenim lokalnim izboriama u Općini Cestica, koji će se održati 20. ožujka.

Kako je naglasio predsjednik HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak, za kandidate su izabrali mlade i stručne ljude koji će Općinu Cesticu dovesti u red.

- Moram još jednom ponoviti kako je dosadašnji načelnik Općine Mirko Korotaj jedini krivac za ove prijevremene izbore jer nije dao proračun na izglasavanja. Općini treba jedan dobar stečajni računovođa koji će je dovesti u red - istaknuo je Stričak dodavši kako će nakon ovih izbora HDZ imati najmlađeg načelnika.

Tomislav Lazar istaknuo je kako su za izbore spremni te da izlaze samostalno, a podržat će ih nezavisni kandidati koji su ugledni i cienjeni u općini.

- Jedan od njih je i Antun Daljavec, kandidat za zamjenika načelnika, suvlasnik tvrtke s 50 zaposlenih i stručan da pomogne radu općine. U proteklih 15 godina napravilo se i dobrih stvari, ali i puno više negativnih, od stranačkog uhljebljivanja do nepotizma i politikanstva. Našoj općini to ne treba i s ovom listom ljudi ponudit ćemo jednu drugačiju sliku općine - rekao je Lazar.

Svoj program HDZ-ovci će prezentirati građanima općine Cestica na šest javnih tribina koje će održati u najvećim naseljiima. Glavne točke su, kaže Lazar, racionalizacija poslovanja Općine.

- Najveći izazov su zasigurno nepodmirene obveze Općine Cestica koje su prošle godine iznosile 7,9 milijuna kuna - rekao je Lazar i dodao kako će u kampanji pokušati doprijeti i do mladih ljudi, a vodit će se proaktivnošću te se neće zamarati prošlošću.

Antun Daljavec, kandidat za zamjenika načelnika poručio je kako se odlučio na kandidaturu jer je u HDZ-ovoj listi prepoznao mlade ljude s vizijom, stručne ljude koji će znati napraviti strategiju razvoja Općine.

Što se tiče suradnje s nezavisnim kandidatom Stjepanom Bistrovićem, koji se također kandidira za načelnika Općine, HDZ-ovci su istaknuli kako suradnja s njim nakon izbora neće biti zatvorena, jer je osoba koja dobro poznaje problematiku općine.